Kozmetiği Yönetenler

Kozmetikte söz sahibi olan yönetici erkeklere kendi bakım rutinlerini sorduk.

Giriş Tarihi: 20.02.2020 11:54 Güncelleme Tarihi: 20.02.2020 12:02

Röportaj Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Serkan Eldeleklioğlu

Erol Toker
Estée Lauder Türkiye Marka Genel Müdürü

Çantanızdan eksik etmediğiniz ürünler Estée Lauder Advanced Night Repair serum ve göz kremi, Intuition parfüm.
Bakım rutininiz Her akşam mutlaka Advance Night Repair serum ve göz kremi, her hafta Advanced Night Repair göz maskesi uygularım.
Günümüzün kozmetik trendleri Son yıllarda erkeklerin cilt bakım ürünlerine olan ilgisi inanılmaz arttı. Birçok erkek tıraş sonrası ürünlerin yanı sıra göz bakım ve cilt bakım kremleri kullanmaya başladı. Hatta Tom Ford yaklaşık 10 yıldır sadece erkekler için kapatıcı dahil birçok kozmetik ürün üretiyor. Hepsinin Türkiye'de de ciddi takipçileri var.
Sizinle bütünleşen parfüm Estée Lauder Intuition vazgeçilmezim. Son derece doğal ve sıcak bir koku. Arkadaşlarım da bana çok yakıştırıyor.
Estetiğe bakış açınız Estetik kişiye özel bir tanım. Herkesin estetik anlayışı neyse, kendini o yönde şekillendirmek en doğal hakkı. Sonuçta hepimiz aynaya baktığımızda mutlu olacağımız bir görüntüye sahip olmak istiyoruz.
Türkiye'de erkeklerin bakıma yaklaşımı Son yıllarda metroseksüel erkeklerin sayısında büyük artış oldu. Özellikle saç ve cilt bakımı en çok büyüyen kategoriler arasında yer alıyor.
İmajınız Eskiden takım elbise giyer, kravat takardım. Artık resmi toplantılar dışında casual giyiniyorum. Benim için rahatlık her zaman ön planda.
Kozmetik ve bakımla alakalı aktarabileceğiniz enteresan bir araştırma Fondöten ve cilt bakım ürünleri kadınların en sadık olduğu kategoriler. Tüm dünyada Double Wear kadınların vazgeçilmez fondöteni haline gelmiş durumda.
Kozmetikte size ilham verenler Estée Lauder şirketlerinin kurucusu Bayan Estee Lauder. 1946'da sadece dört ürünle başladığı yolculuk bugün 25'in üzerinde markayla, 70 milyar dolar değerinde bir kozmetik devi haline geldi. Ve hâlâ aile şirketi olma özelliğini koruyor.


Yasin Kocaoğlu
Caudalie Ülke Müdürü

Çantanızdan eksik etmediğiniz ürünler İşim gereği sık seyahat ettiğim için çok amaçlı pratik bakım ürünleri kullanmayı tercih ediyorum. Caudalie'nin üç etkiyi bir arada sunan yaşlanma karşıtı cilt bakım serisi Premier Cru Serum seyahatlerimde yanımdan hiç ayırmadığım ürünler. Ellerim için yeterli nemi verebilen The des Vignes Hand Cream de kozmetik çantamda mutlaka yer alır.
Bakım rutininiz Günlük olarak da, seyahatlerde de yanımdan ayırmadığım Premier Cru göz kremiyle göz çevremi nemlendiriyorum. Haftada bir uyguladığım detoks maskesi ise vazgeçilmezlerim arasında.
Günümüzün kozmetik trendleri Son yıllarda cilt bakım ürünü tüketiminde kadın ve erkek tüketiciler arasındaki makasın daraldığını söyleyebiliriz. Eskiden büyük markalar kozmetik trendlerini belirlerdi, bugünlerde bilgiye erişimin artmasıyla birlikte tüketici tercihleri trendlere yön veriyor.
Sizinle bütünleşen parfüm Yıllardır Yves Saint Laurent L'Homme kullanıyorum.
Estetiğe bakış açınız Estetiğe ve medikal uygulamalara prensip olarak karşı değilim. Kişiler kendilerini daha iyi hissettikleri müddetçe yaptırabilirler.
Türkiye'de erkeklerin bakıma yaklaşımı Her geçen gün daha fazla erkek tüketici cilt bakım ürünleriyle buluşuyor. Geçmiş yıllarda erkek tüketicilerin seçimleri temizleyiciler ve nemlendiricilerle sınırlı kalırken, artık yaşlanma karşıtı ve göz çevresi bakım ürünleri de günlük rutinlerine dahil oldu. Bunun sebeplerinden birinin, eşler arasında ortak kozmetik ürün kullanımının yaygınlaşması olduğunu düşünüyorum.
İmajınız Günlük hayatta kendimi rahat ve mutlu hissettiğim kıyafetleri tercih ediyorum. Jean, ceket ve gömlek kombinasyonları en çok tercih ettiklerim arasında yer alıyor.
Kozmetik ve bakımla alakalı aktarabileceğiniz enteresan bir araştırma Her yıl 14 bin ton güneş kremi mercan resiflerinde birikerek mercan neslini ve deniz canlılarının yaşamını tehdit ediyor. Caudalie olarak doğaya sorumlu bir kozmetik anlayışını benimsediğimiz için güneş koruyucularımızda bu filtrelere yer vermiyoruz.
Kozmetikte size ilham verenler Caudalie'nin hikayesi bana her zaman çok ilham vermiştir. 20'li yaşlarının başında hayallerinin peşinden koşan genç bir çiftin 25 sene önce kurduğu Caudalie, ilk günden bu yana değerlerinden taviz vermeyerek ve doğaya karşı sorumluluklarını artırarak, kısa sürede dünyanın önde gelen kozmetik markalarından biri olmayı başardı. İlhamını doğadan alan, temiz güzellik anlayışının benimsendiği Caudalie'de her yıl global cironun yüzde 1'i doğa yararına çalışan derneklere bağışlanıyor. Tüm ambalajlar geri dönüştürülebilir materyaller kullanılarak üretiliyor.


Aykut Ünver
Beymen Kozmetik Müdürü

Çantanızdan eksik etmediğiniz ürünler Creed Aventus parfüm, La Praire Skin Caviar göz kremi, La Mer Crem de la Mer nemlendirici.
Bakım rutininiz Güne erken başlayanlardanım, sabahları 05:30'da kalkıyorum. Sabah rutinim duş, cilt temizliği veya haftalık peeling ile başlar. Serum ve ardından nemlendiricimi mutlaka uygularım. Güneş korumalı bir ürün kullanmayı da ihmal etmemeye çalışıyorum.
Günümüzün kozmetik trendleri İhtiyaçlar değiştikçe erkek kozmetik trendleri de buna uyum sağladı. Önceleri erkekler için tıraş ve tıraş sonrası ürünler gibi temel ihtiyaçlara yönelik ürünler vardı. Günümüzde ise anti-aging bakımlar, sakallar için özel bakım serileri ve vücut ürünleri gibi çok sayıda erkek kozmetik ürünü var. Çevresel etkenler ve yaşam tarzının olumsuz etkilerini daha aza indirmeye yardımcı ürünlerle ilgili yükselen trendin önümüzdeki dönemde de artacağını düşünüyorum.
Sizinle bütünleşen parfüm Kış aylarında favorim Kilian Love. Yaz mevsiminde citrus ve meyve notalı parfümleri tercih ediyorum; Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme ve Tiziana Terenzi Kirke gibi.
Estetiğe bakış açınız Yaşam kalitesini artıracak, ruhen ve fiziken kişiye kendini daha iyi hissettiren her türlü müdahalenin yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak kişinin kendine özgü yapısını tamamen bozarak yepyeni bir kişi yaratmayı doğru bulmuyorum. 'Zarif yaşlanmak' terimi bana dürüst ve gerçekçi geliyor, yaşının iyisi olmak ve görünmek en güzeli.
Türkiye'de erkeklerin bakıma yaklaşımı Günümüzde erkeklerin eskiye oranla kişisel bakıma ve görünümlerine çok daha fazla önem verdiğini ve daha fazla zaman ayırdığını görüyoruz. İster kadın, ister erkek olsun herkesin saç ve vücu- duna gösterdiği özeni mutlaka cildine de göstermesi, bunu sağlıklı yaşamın bir parçası olarak görmesi gerekiyor.
İmajınız Hepimiz yaş aldıkça kendimizi daha iyi tanımaya başlıyoruz. Görünüşümüzde de buna bağlı değişimler yaşıyoruz. Eski fotoğraflarıma baktığımda daha genç birini görsem de, şimdi daha iyi hissettiğimi ve göründüğümü söyleyebilirim.
Kozmetik ve bakımla alakalı aktarabileceğiniz enteresan bir araştırma Şu an yükselen iki trend var. Biri Uzakdoğu'da yıllardır kullanılan, Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlayan beslenme yolu ile kolajen takviyesi. Diğeri, ev kullanımı için olan LED ışık terapileri. Her iki konuyu da çok yakından takip ediyorum.
Kozmetikte size ilham verenler Gelişen teknoloji ve yapay zeka ile birlikte kozmetik dünyasında yaşanan yenilikler, yeni ürün ve teknolojiler, Estée Lauder, Elizabeth Arden, Helena Rubinstein gibi dehaların markaları ile beraber pazarlamanın kurallarını yaratma hikayeleri beni çok etkiliyor.

BİZE ULAŞIN