Rahat bir uyku için 5 mobil uygulama

Yaşamsal ihtiyaçlardan biri olan ve günlük hayatı verimli geçirmek için gereken konulardan en önemlisi uykudur. Kaliteli ve düzenli bir uyku hem zihninizi hem de bedeninizi besleyerek sağlıklı olmanın kapısını aralar.

Giriş Tarihi: 06.02.2020 17:58

Özellikle sabahları erken kalkıyorsanız fakat geceleri de erken uyuyamıyorsanız bu yazımız tam size göre. Uykusuz bir şekilde işe, okula giderken hem zihinsel, hem psikolojik hem de beden olarak olumsuzluk yaşamanız normal. Uykusuzluk problemiyle uğraşanların sayısı gitgide artarken iyi bir uyku için yardımcı olacak mobil uygulamaları derledik.

RAIN RAIN SLEEP SOUNDS

Günlük hayatın koşuşturması ve en önemlisi stresi uyku problemlerine yol açıyor. Uykusuz kalmak yapacağınız işlerin performansını düşürerek ve sizi agrasif yaparak tekrar strese sokuyor. Bu kısır döngüden kurtulmak isteyenler Rain Rain Sleep Sounds uygulaması ile oldukça rahat uykuya dalabilir. Pek çok seçenekte sunulan yağmur sesleriyle rahatlatıcı bir görev üstleniyor ve stresinizi yok ederek sakinleşmenizi sağlıyor.



SLEEPIO

Bu uygulama sayesinde uyku düzeninizi oluşturmanız daha kolay olacaktır. Uyuyamama rahatsızlığıyla boğuşanlar ilaç kullanmak yerine alternatif tedavilere yönelmek istiyor. Bu noktada sleepio bilinçsel tedavi yöntemiyle yardıma koşuyor. Uzman kişiler tarafından hazırlanan bilgiler, öneriler içinizin rahat etmesini sağlıyor. Öneriler yöntemleri denediğinizde uyku konusunda verim almaya başladığınızı kendinizde fark edeceksiniz.



CALM

Meditasyon, stresi önleme, uyku sağlama gibi faydaları olan popüler uygulamalardan biridir. Uykudan önce meditasyon yapmak uykuya dalışı kolaylaştırırken alacağınız verimi de oldukça arttırıyor. Calm uygulaması içerisinde bulunan sesler sayesinde nefese odaklanarak ve rahatlayarak stres seviyenizi azaltmanız mümkün oluyor. Kaslarınız da beyniniz gibi gevşeyeceği için uykuya geçiş kolaylaşıyor ve deliksiz uyku sunuyor.



SLEEP GENIUS

Nörobilim ve uyku uzmanları tarafından geliştirilen bu uygulama sayesinde uyku hayatınız düzene girecektir. İçerisinde rahatlatıcı uygulamalar da bulunan Sleep Genius uyku takibinizi de yaparak size yönlendirmelerde bulunur. Uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkan melodiler ile rahatlamanızı sağlar. Uyku kalitenizi en üst seviyeye taşımayı amaçlayan bu uygulamayı telefonunuza indirerek çok rahat kullanabilirsiniz.

PILLOW

Diğer bir popüler uyku takibi uygulaması ise Pillow'dur. Rahat bir uyku çekmeniz için faydalı yöntemler sunar. Ücretsiz olarak telefonunuza indirebileceğiniz bu uygulama sayesinde uykunuzu getirecek, stresten uzaklaştıracak yöntemleri uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda sabahları alarm özelliği de bulunan uygulama uyku düzeninizin takibini de etkili bir şekilde yaparak gerekli yerlerde iyileştirilmesi gereken durumlarda devreye giriyor.

BİZE ULAŞIN