Yağlı cildi kontrol altına alma yöntemleri

Erkeklerin hormonları kadınlara göre farklı çalıştığından ciltleri yağlanmaya daha meyilli olur. Yağlanmayla birlikte parlama, akneler, siyah noktalar da devreye girdiğinde kötü bir görüntü ortaya çıkar. Peki yağlı ciltleri nasıl kontrol altına alabilirsiniz?

Giriş Tarihi: 07.02.2020 12:36

Yağlı ciltlerin bakımı diğer cilt tiplerine göre daha zordur. Sürekli yağ dengesini sağlamaya çalışmak bazen sizi yorabilir. Aslında püf noktaları uyguladığınızda yağlı cildinizi kolay bir şekilde kontrol altına aldığınızı fark edeceksiniz.

TEMİZLİK RUTİNİ

Sabah ve akşam olmak üzere temizleme rutininizi gerçekleştirmelisiniz. Yüz temizleme cihazlarından faydalanarak daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Temizleme işleminden sonra tonik uygulamak gerekir, bu sayede gözenekler sıkılaşarak yağ dengesini sağlar ve parlamayı önlemiş olursunuz. Toniğin içerisinde alkol olmaması cildin tahriş olmasının önüne geçecektir. Haftalık olarak peeling uygulaması yapmak da yağlanmanızı azaltacaktır.



KULLANILAN ÜRÜNLER

Cildinize uygulayacağınız tüm ürünlerin yağ dengeleyici içerikte olmasına dikkat etmelisiniz. Kullanacağınız ürünlerin cilt yapınıza uygun olması son derece önemlidir. Karma bir cildiniz varsa ve sadece T bölgeniz yağlanıyorsa buna özel bir ürün kullanmalısınız. İçeriğinin temiz olması da dikkat edilmesi gereken bir konudur. Cildinizi soyacak, hassaslaştıracak kimyasallar ve asitler içermediğinden emin olmalısınız. Yağdan arındıracaksanız diye cildinize zarar vermemelisiniz.



NEMLENDİRİCİLER

En merak edilen konulardan biri yağlı ciltlerin nemlendirici kullanıp kullanamayacağıdır. Yağlanmayı daha da arttırdığını düşünerek nemlendirici uygulamayanlar vardır. Halbuki doğru ürün seçildiğinde yağlanmanız artmaz tam tersine dengelenerek normal bir şekilde salgılanır. Bunun için yine yağlı ciltlere özel olarak üretilen nemlendiriciler kullanmalısınız. Özellikle içerisinde yağ barındırmayan su bazlı nemlendiriciler bunun için biçilmiş kaftandır.



MASKELER

Yağlı ciltler için hazır alacağınız maskelerin yanı sıra evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Özellikle kil maskesi ciltteki fazla yağı söküp atan etkili bir seçenektir. Haftada 2-3 kez kullanılabilir. Bunun dışında limon, karbonat uygulaması ile de yağlanmayı azaltmanız mümkündür. Haftalık yapacağınız bu doğal maskelerin bekletme sürelerini çok uzatmadan yaklaşık 15 dakika kadar bekletip durulamalısınız. Tonik ile işleminizi tamamladığınızda daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN