Twitter ve Elon Musk kozlarını mahkemede paylaşacak

Elon Musk ve Twitter, anlaşmazlıklarını mahkemeye taşıdı ve Ekim ayında yargı karşısında kozlarını paylaşacak.

Giriş Tarihi: 20.07.2022 14:29

Damla Yüce

Elon Musk ve Twitter, Delaware Yargıtay Şansölyesi Kathaleen McCormick'in sosyal medya platformunun savunmasını kabul etmesinin ardından Ekim ayında yargılanacak.

Twitter ve Musk temsilcileri, Twitter'ın çok fazla bottan oluşan platform nedeniyle Nisan ayında şirketi 44 milyar dolara satın almaktan vazgeçmeye çalıştığı gerekçesiyle Musk'a dava açmasının ardından bugün ilk kez mahkemeye çıktı.

Raporlara göre, sosyal medya devi Eylül ayında başlangıçta dört günlük bir duruşma talebinde bulundu, ancak Musk Şubat ayında on günlük duruşma talep ederek yanıt verdi ve bu kadar erken mahkemeye gitmenin adil olmayacağını da sözlerine ekledi. Yargıç McCormick, Musk'tan daha kısa bir zaman dilimi istedikleri için Twitter'ı biraz destekleyerek duruşmanın hızlandırılacağına ve Ekim ayında beş gün süreyle gerçekleştirileceğine karar verdi.

Twitter, Musk arasındaki anlaşmazlığın devam ettiği her gün şirkete zarar verdiğini savundu ve bu nedenle daha erken bir dava için bastırıyor. Şirket, "Milyonlarca Twitter hissesi, Musk'ın yarattığı bir şüphe bulutu altında her gün işlem görüyor" diye yazdı ve ekledi "Bu büyüklükteki hiçbir halka açık şirket, bu belirsizliklere katlanmak zorunda kalmamıştır."

Musk'ın ekibi şu anda, para kazanılabilir günlük aktif kullanıcıların %5'inden daha azının bot olduğunu kanıtladıkları platformun hesaplamalarını daha iyi anlamak için veriler üzerinde milyonlarca arama yapıyor. Ancak Musk'ın ekibi, Twitter'ın platformundaki bot sayısını küçümsediği inancında kararlı. Şirket, sorunun makroekonomik gerileme olduğunu iddia ediyor.

BİZE ULAŞIN