Elon Musk Dünyanın İlk Trilyoneri Olma Yolunda

Net değeri şu anda yaklaşık 250 milyar dolar olan Elon Musk'ın 2024'te trilyoner seviyesine ulaşması bekleniyor.

Giriş Tarihi: 14.06.2022 13:37

Damla Yüce

Elon Musk, Twitter anlaşması konusundaki belirsizlik üzerine çalışırken bir yandan başka konular ile manşetlere çıkmaya devam ediyor. Haziran 2022 itibariyle Forbes, Musk'ın gerçek zamanlı net değerini 215,1 milyar ABD Doları olarak listeledi.

Tesla ve SpaceX ile Dünya'da ve ötesinde ulaşımda devrim yaratmaya devam ederken, Musk'ın hızla trilyoner statüsüne geçmesi aslında pek de şaşırtıcı değil. Musk'ın SpaceX'i Aralık 2021'deki finansman turundan sonra şu anda 100 milyar dolar değerinde ve Tesla'daki %25'lik hissesi de yine büyük bir meblağa tekabül ediyor.

Approve'un dünyanın en zengin insanlarının yıllık net değerini karşılaştıran yeni bir araştırmasında, istatistikler Musk'ın trilyoner dönüm noktasına ulaşan ilk kişi olacağını ön görüyor. Musk'ın başarısına yönelik eğilim, büyüme yörüngesinde olmaya devam ederken 2024'e kadar hızlı bir şekilde trilyoner olması bekleniyor.

Approve raporunda şunlar da yazıyor: "2017'den bu yana Musk'ın serveti yıllık ortalama %129'luk bir artış gösterdi; bu, potansiyel olarak onun trilyon dolarlık kulübe girmesini ve 2024 yılına kadar 52 yaşında 1,38 trilyon dolar net değere ulaşmasını sağlayabilir." Ayrıca, hangi projelerinin gelirine en çok katkıda bulunduğu da değerlendiriliyor; "SpaceX, devlet ve ticari müşterilerinden uydular, ISS kaynakları ve insanlar dahil olmak üzere çeşitli şeyleri uzaya göndermelerini talep ederek muazzam gelirler sağlıyor."

Rapor ayrıca Bill Gates ve Jeff Bezos gibi diğer teknoloji devlerinin de çok geride olmadığını belirtiyor. Ancak Musk'ın başarılarının onu trilyoner yarışında ön plana çıkardığına dikkat çekiliyor.

BİZE ULAŞIN