Elon Musk Twitter Sözleşmesini Fesih Edebilir

Bot spam ve fake hesap sayısının beklediğinden çok fazla olması sebebiyle Twitter'ı satın alma işlemini beklemeye alan Elon Musk'ın sözleşmesinin tamamen feshedebileceği konuşuluyor.

Giriş Tarihi: 07.06.2022 16:57

SEC dosyasında yakın zamanda yapılan bir değişiklikte Elon Musk, sosyal medya şirketinin birleşme şartlarını "maddi ihlal" gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Twitter'ın güncellenen dosyalamada bot spam ve sahte hesap verileri hakkında bilgi sakladığı iddiası üzerine Elon Musk geri çekildi.

Elon Musk, Twitter'ın test yöntemlerini açıklamadaki başarısızlığının hem yetersiz hem de "gizleme ve kafa karıştırma" girişimi olduğunu belirtiyor. Twitter birleşme anlaşması, Musk tarafından satın almaya hazırlanmak ve satış için finansmanı güvence altına almak için bot spam ve sahte hesap verileriyle ilgili bilgiler gerektiğinden, şu anda askıya alındı.

Twitter, bot spam'inin ve sahte hesapların günlük kullanıcılarının yalnızca yüzde beşinden daha azını oluşturduğunu iddia etmeye devam ediyor. Ancak konuyla ilgili daha fazla ayrıntıyı paylaşmıyor.

BİZE ULAŞIN