HBO Elon Musk’ın SpaceX Şirketi İle İlgili Bir Dizi Hazırlayacak

Giriş Tarihi: 16.10.2020 12:16 Güncelleme Tarihi: 16.10.2020 12:17

HBO, Elon Musk'ın uzay araştırmaları ve taşımacılığı üzerinde çalışan SpaceX şirketini merkezine alan bir mini dizi hazırlayacak.

Uzay ile ilgili çalışmaları ile sürekli gündemde olan Amerikalı girişimci Elon Musk, dizi ve film sektöründe de adını duyurmaya devam ediyor. Özellikle projelerin uzay ile olan bağlantısı insanları heyecanlandırmaya yetiyor. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen haberlere göre Tom Cruise ve Doug Liman'ın dünyanın yörüngesinde çekeceği film projesinde de Musk'ın adını duymuştuk. Film için SpaceX ve NASA'nın işbirliği içerisinde olduğu doğrulanmıştı.

Bu film projesi ilk başta çekim yöntemi olarak izleyicileri oldukça meraklandırıyor. Ancak Elon Musk bununla yetinecek gibi de durmuyor. SpaceX uzay taşımacılığı şirketlerinin sahibi Elon Musk, HBO ile bir dizi projesi için bir araya geliyor. Dizinin yapımcılığını 21 Jump Street, Foxcatcher gibi filmlerde rol alan Amerikalı oyuncu Channing Tatum üstlenecek.

HBO'nun SpaceX Konulu Projesi Bir Mini Dizi Olacak

Yeni HBO projesi Elon Musk'ın SpaceX şirketini merkezine alacak. Bir grup mühendisten oluşturduğu takım ile yaptığı çalışmalar ve 30 Mayıs 2020 tarihinde uzaya fırlatılan Falcon 9 roketinin hikâyesi dizinin konusunu oluşturacak. Uzay temalı yapım, altı bölümlük bir mini dizi olarak planlanıyor. Başarılı SpaceX uzay görevinde NASA'nın Crew Dragon kapsülündeki Doug Hurley ve Bob Behnken isimli astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçen iki aydan sonra güvenli bir şekilde geri dönüş yapmışlardı.

Dizinin senaryosunu Amerikalı senarist Doug Jung yazıyor. Jung, 2016 yapımı Star Trek Beyond filminin senaryosunu yazmıştı. Jung ayrıca Mindhunter, Big Love, Dark Blue gibi dizilerin senarist ekibinde de yer almıştı.

Dizi bir kitaptan uyarlanarak ekranlara taşınacak. Elon Musk'ın biyografisini yazan yazar olarak bilinen ve The Economist, Chicago Tribune, CNET gibi yayınlarda yazıları bulunan Ashlee Vance'in eseri dizinin ana kaynağı olacak. Vance 2015 yılında Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future adlı biyografi türündeki eseri yayımlamıştı.

Dizinin yapımcıları arasında Channing Tatum'un yanı sıra Reid Carolin, Peter Kiernan ile birlikte HBO Films'in eski başkanı Len Amato bulunuyor.

Filmloverss

BİZE ULAŞIN