Apple iOS 15.4 Güncellemesi Açıklandı

Apple iOS 15.4 güncellemesi ile gelecek özellikler açıklandı. Kullanıcıları ise oldukça memnun edecek bir güncelleme bulunuyor: iPhone'lar, yüzünüzde maske olsa dahi sizi tanıyabilecek!

Giriş Tarihi: 28.01.2022 12:07

Damla Yüce

Apple'ın yaklaşan iOS 15.4 güncellemesi, diğer yeni özelliklerin yanı sıra bir dizi yeni emoji ve gelişmiş Face ID yetenekleri ile kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

Çok yakında iPhone kullanıcıları, pandemi sırasında çok istenen bir özellik olan maske takarken Face ID kullanarak cihazlarının kilidini açmayı sağlayabilecek.

Kalp yapan eller, dudak ısıran emoji, hamile kişi ve hamile adam, hamsa(Fatıma'nın Eli) ve diğerleri dahil olmak üzere birkaç yeni emoji de eklendi.

Ek olarak, kullanıcılar Notes veya Reminders uygulamalarında kamerayı kullanarak nesnelerden metin kopyalama olanağına sahip olacaklar.

Apple, güncelleme için henüz bir çıkış tarihi açıklamadı, ancak ilgilenen kullanıcılar iOS 15.4 genel beta sürümüne buradan kaydolabilir.

Apple, iOS 15 güncellemesini Eylül ayında duyurdu ve iPhone kullanıcı deneyimini geliştirmek için SharePlay, FaceTime aramaları için uzamsal ses* ve dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmeye yardımcı olan yeni bir Focus özelliği gibi birkaç önemli yeni özelliği tanıttı.

Güncelleme ile Evrensel Kontrol özelliği de geldi

Yeni güncelleme ile WWDC 2021 yani Apple Geliştiriciler Konferansı ile duyurulan Evrensel Kontrol özelliği de sonunda geldi. Bu özellik sayesinde iPhone, iPad gibi cihazlarla MacBook cihazlarını tek bir fare ve klavye ile kontrol etmek mümkün olacak.



*Uzamsal ses nedir?

Uzamsal ses ile ses, yalnızca önden, arkadan ve yanlardan değil, aynı zamanda yukarıdan ve aşağıdan geliyormuş gibi görünmesi için bir araya gelir. Temelde 360 derecelik bir ses deneyimi yaratır.

Normalde bir dizi veya film gibi multimedya içeriğini görüntülerken kulaklık kullanırken yalnızca iki ses parçanız olur. Ses, hem soldan hem de sağdan eşit olarak alınır; bu, deneyimi olabildiğince tatmin edici yapmayabilir. Uzamsal ses, filmi izleyen kişiyi çevreleyen farklı ses parçalarına sahip olarak bir sinemanınkine çok daha benzer bir deneyim elde etmeyi amaçlar.

BİZE ULAŞIN