Crew Dragon, uzay görevini tamamlayarak Dünya'ya döndü

SpaceX'in Crew Dragon'u test yolculuğunu tamamlayarak Atlas Okyanusu'na başarıyla iniş yaptı. Bu tarih, özel şirketlerin uzayla ilişkileri için bir milat sayılabilir.

Giriş Tarihi: 09.03.2019 11:32 Güncelleme Tarihi: 09.03.2019 11:33

SpaceX'in astronotlarını uzaya göndermek için SpaceX'in tasarladığı uzay kapsülü Crew Dragon, geçen hafta test görevini tamamladıktan sonra dün Florida açıklarında Atlas Okyanusu'na iniş yaparak misyonunu tamamladı.



SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk, astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşımak ve uzaya çıkmak için Crew Dragon üzerinde yıllardır çalışıyordu. Kapsül, geçtiğimiz hafta Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılmıştı. NASA, Kennedy Uzay Merkezi'nden kalkış yapan Crew Dragon'un tarihi kalkışını canlı olarak paylaşmıştı.

Crew Dragon'un atmosferde parçalanmadan geri dönebilmesi, uzay yolculukları açısından fazlasıyla önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Demo-1 kodlu bu uçuş, insansız olarak gerçekleşti. Bu test görevinin başarıyla tamamlanmasının ardından, Crew Dragon astronotları da beraberinde taşıyarak yeni bir sefer yapacak. Atmosfere girerken meydana gelecek aşırı ısınmaya karşı bir ısı koruma kalkanıyla korunan kapsül, inişini Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne 450 km mesafedeki Atlas Okyanusu'na dört paraşüt yardımıyla başarıyla tamamladı.

BİZE ULAŞIN