NASA ve SpaceX uzay yolculuğu için bir arada

NASA, astronotlarını Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştırmak için Elon Musk'ın SpaceX'i ile anlaştı. SpaceX'in Crew Dragon'u, Amerikan astranotları uzaya başarıyla taşımaya kararlı. Crew Dragon'a ilk bakışı gerçekleştiriyoruz.

Giriş Tarihi: 01.03.2019 15:13
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay görevleri için özel sektör ile birlikte hareket ederek insanlık galaktik keşfini kolaylaştırmaya çalışıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) bünyesinde görev yapan Amerikan astronotlar, istasyona ulaşmak için SpaceX'in Crew Dragon uzay aracını kullanacak.



SpaceX, uzaya çıkan ilk özel şirket unvanına sahip bir şirket. NASA ile işbirliği içinde bulunan SpaceX, söz konusu yolculuk için test uçuşlarını da yakın dönemde gerçekleştirecek. Test uçuşundan önce NASA, Crew Dragon'un yaşam alanına dair görüntüleri paylaştı. NASA, uzay yolculukları için özel şriketlerden iki adet araç bekliyor. İlk araç SpaceX'in Crew Dragon'u; ikincisi ise Boeing'in Starliner adlı uzay aracı. Crew Dragon ilk insansız test uçusunda, yeryüzünden ayrıldıktan sonra ISS'e başarılı bir şekilde kenetlenmeyi ve ardından geri dönerek okyanusa inmeyi deneyecek.

BİZE ULAŞIN