NASA, Ay'da su oluşabileceğini iddia ediyor.

NASA, Ay yüzeyinde kimyasal yollarla su bileşenleri üretmenin formülünü keşfetti. Güneş rüzgarları, Ay'da ortaya çıkacak suyun başrolünde yer alıyor.

Giriş Tarihi: 22.02.2019 14:14
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzmanları, Güneş rüzgarlarının Ay'a belirli bir hızla ulaşması durumunda gezegendeki oksijen atomları ve hidrojen atomlarının birleşmeye uygun biçimde ayrıştırılabileceğini iddia ediyor.



NASA yaptığı açıklamada, araştırmacıların "Güneş rüzgarı" olarak tabir edilen uzay boşluğundaki elektron yüklü parçacık akışının insanlığın işine yarayabileceğini düşünüyor. Bu akış, Ay'a belirli bir hızda ulaşırsa su bileşeni elementlerin bir araya gelişine uygun bir ortam sağlanabilir. NASA'nın bilgisayar simülasyonun, 'Güneş rüzgarı'nın Ay yüzeyine taşıdığı proton parçacıklarının elektronlarla etkileşime girmesi sonucunda hidrojen (H) atomları üreteceğini, bu atomların da sonraki aşamada yüzey boyunca ilerleyerek 'regolit' adı verilen Ay toprağındaki silis (Si02) ve diğer moleküllere bağlı oksijen (O) atomlarına tutunabileceğini tespit etti. NASA uzmanları, çarpma hızının yarattığı kimyasal tepkimeyle birlikte bir araya gelen hidrojen ve oksijen moleküllerinin, suyun temel bileşeni olan hidroksili (OH) ya da H2O'yu üretebileceğini açıkladı. İnsanlık, uzay keşfini bir sonraki aşamaya geçirmeye hazırlanıyor.

BİZE ULAŞIN