NASA, Mars'a gidecek komik astronotlar arıyor

NASA, uzun ve zorlu geçecek Mars yolculuğunda ekibin psikolojisini korumak adına mizahi yönü gelişmiş astronotlar arıyor.

Giriş Tarihi: 20.02.2019 09:53

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2033'te Mars'a gerçekleştirmeyi planladığı ilk insanlı seferi için mizah esprili astronotlar arıyor. NASA'nın, mizahına güvenen bir kişinin ekibin gergin anlarla baş etmesini kolaylaştıracağını düşünüyor.

NASA'nın araştırmasına destek veren Florida Üniversitesi'nden antropolog Prof. Jeffrey Johnson, "Mars yolculuğu gibi, sınırlı bir alanda uzun bir süre kalmak sinirleri yıpratıyor. Bu nedenle uzay aracında, işlerin normal seyrinde yürümesi için ekibin moralini yüksek tutacak birine ihtiyacınız var" diyor. Johnson, Antarktika'da sürdürdüğü dört yıllık araştırmaların sonucunda, "palyaço, lider, ahbap, hikaye anlatıcı, uzlaştırıcı ve dert ortakları" gibi karakterlerin ekipleri birleştirdiği ve işlerin daha iyi yürümesi sağladığı sonucuna ulaşmış. Bununla birlikte Johnson, ABD, Rusya, Polonya, Çin ve Hindistan'da da benzer sonuçlarla karşılaşmış.

NASA, Mars yolculuğuna hazırlık için 2023'te Ay'a astronot göndermeyi planlıyor. Rusya ve Çin de 2040'ta seferler düzenleme planı yapıyor. Elon Musk ve Richard Branson gibi özel girişimciler de Mars yolculuğu için çalışmalarına devam ediyor.

BİZE ULAŞIN