MET Gala 2023 Modanın Hitchcock'u Karl Lagerfeld'e Adanıyor

MET Gala'nın teması Karl Lagerfeld olarak açıklandı.

Giriş Tarihi: 30.09.2022 14:09 Güncelleme Tarihi: 30.09.2022 14:10

New York'ta bulunan The Metropolitan Museum of Art'ın Costume Institute'sü düzenli olarak her yıl belirlediği bir tema etrafında oluşturduğu sergisini açıyor. Bu sergiyi açmadan hemen önce mayıs ayının ilk pazartesi günü ise moda dünyasının en büyük gecesi olarak bilinen bir gala düzenliyor bu galaya MET Gala deniyor. Açılacak sergiyle aynı temada gerçekleşecen MET Gala'nın 2023 baskısı için belirlenen tema: "Karl Lagerfeld" oldu.

2023 Met Gala'nın resmi teması bu sabah Paris'te düzenlenen bir basın toplantısında açıklandı. Gelecek yıl, Kostüm Enstitüsü, Karl Lagerfeld'in eşsiz eskizlerine odaklanarak efsanevi eserlerini öne çıkarmayı seçti . Paris Moda Haftası için şehirde bulunan editörler , duyuru için Lagerfeld'in fotoğraf stüdyosunu ziyaret etti. "Karl Lagerfeld: a Line of Beauty" başlıklı sergi, 2023 baharında New York Metropolitan Museum of Art'ta ilk kez sergilenecek.

"KARL LAGERFELD: A LINE OF BEAUTY"

Öldüğü sırada Lagerfeld, Chanel, Fendi ve kendi adını taşıyan plak şirketi olmak üzere üç şirketin yaratıcı direktörüydü. Ancak aforizmalarının ("moda, yapışkanlıktan önceki son aşamadır") ve kedisinin (Chouette) hayranlarının da onaylayabileceği gibi, tasarımcının etkisi podyumun çok ötesine geçerek modanın daha geniş bir kültüre nasıl nüfuz ettiğini özetliyor. Lagerfeld tarafından tasarlanmasa da ilham alacak olan galadaki kıyafetlerin onun dokunaçlarına selam vermesi muhtemel.

Duyuru ayrıca, Lagerfeld'in favori mimarlarından biri olan Tadao Ando'nun sergiyi tasarlayacağını da ortaya koydu. Açılış konuşmasında, Met mütevelli heyeti Anna Wintour, bu özel konseptin Lagerfeld'in 2019'daki ölümünden kısa bir süre sonra geliştirildiğini açıkladı. Andrew Bolton ve Sorumlu Küratör olan Wendy Yu'nun projeye liderlik ettiği söyleniyor.

Kostüm Enstitüsü'nden sorumlu küratör Andrew Bolton, "O modanın Hitchcock'uydu" dedi. "Podyumda her zaman Karl'ın bir temsili vardı."

"Karl Lagerfeld: a Line of Beauty" adlı sergi, Lagerfeld'in tasarladığı ve ikonik eskizlerini içeren yaklaşık 150 kıyafetini sergileyecek. Hayranlar, moda tarihinin en yaratıcı beyinlerinden birinin sürecini gezebilecek ve Alman tasarımcının Paris'e ilk geldiği 1950'lere kadar uzanan eskiz arşivlerine göz atabilecekler. Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel ve kendi markası için yaptığı tasarımlar da 5 Mayıs-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında müzenin Tisch Gallery'de sergilenecek. Met Gala partisi ise 1 Mayıs 2023'te yapılacak.

PHARRELL WILLIAMS'IN MET GALA 2023'ÜN EV SAHİBİ OLMASI BEKLENİYOR

Ünlü sunucular arasında (geçen yıl şair Amanda Gorman ve ondan önce Harry Styles dahil) muhtemelen halka açık etkinliklerde düzenli olarak Lagerfeld'in Chanel'ini giyen Pharrell Williams olacak. Basın toplantısında konuşan müzisyen, "Chanel'i ilk kez 90'lı yıllarda Notorious BIG aracılığıyla duydum" dedi. "Bunu söylediğim için beni bağışlayın, ancak Karl'ı Gabrielle'den [Bonheur "Coco" Chanel] çok daha fazla Chanel ile ilişkilendiriyorum."

Bu, Met'in 2011'de (2010'da ölen) Alexander McQueen'den ve 2017'de Japon Comme des Garçons'un kurucusu Rei Kawakubo'dan sonra tasarımcı odaklı 3. sergisi olacak.

Moda hayranları, moda dünyasının en çok beklenen balosunda yıldızların efsanevi tasarımcıya nasıl saygılarını sunacağını görmek için 2023'ün Mayıs ayının ilk Pazartesi gününe kadar beklemek zorunda kalacak.

BİZE ULAŞIN