G-III, Karl Lagerfeld Markasını Satın Aldı

Guess?, DKNY, Calvin Klein ve Tommy Hilfiger gibi markaları bünyesinde barındıra Amerikalı moda holdingi G-III Apparel, ikonik tasarımcı Karl Lagerfeld'in adını taşıyan markasını satın aldı.

Giriş Tarihi: 04.06.2022 14:17

Moda holdingi G-III, Karl Lagerfeld markasının satın alımını tamamladığını ve kalan yüzde 81'in tek sahibi olduğunu duyurdu.

200 milyon euroluk bir anlaşmayla ikonik etiketi yakalayan grup, kalan hisseyi bir grup özel ve kamu yatırımcısından satın aldı.

Lagerfeld markası, DKNY, Donna Karan, Calvin Klein ve Tommy Hilfiger gibi grubun prestijli global etiket portföyüne katılıyor. Firmanın ayrıca Levi's, Guess? ve Dockers markaları altında moda lisansları bulunuyor.

G-III'e göre, Mayıs ayı başlarında açıklanan satın almanın, ilk yıllık satışları 200 milyon doları aşması bekleniyor ve Karl Lagerfeld'in mevcut yönetim ekibi şirkete liderlik etmeye devam edecek.

Duyuru sırasında, Karl Lagerfeld CEO'su Pier Paolo Righi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Karl Lagerfeld'in mirasının gururlu koruyucuları olarak, onun 'şimdiyi kucakla ve geleceği icat et' mantrası bize rehberlik ediyor ve ben buna bakıyorum. Ekibimizin gücü ve G-III'ün sektördeki uzmanlığı ile aynı adı taşıyan markanın geleceğini inşa etmek için ileriye doğru ilerliyoruz."

BİZE ULAŞIN