Rihanna ve LVMH Fenty'nin Kapılarını Kapatıyor

Rihanna’nın LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton ile yüksek moda atılımı durma noktasına geldi.

Giriş Tarihi: 11.02.2021 11:08 Güncelleme Tarihi: 11.02.2021 14:12

Müzik yıldızı Rihanna ve Fransız lüks devi LVMH, lansmanından iki yıldan daha kısa bir süre sonra Fenty moda evini beklemeye aldı. Fenty, kuruluşunun ardından sadece iki sene sonra kapılarını kapatıyor.

Marka, 1 Ocak'ta Instagram hesabında paylaşım yapmayı bıraktı ve Fenty.com'daki en son koleksiyon Kasım 2020'de yayınlandı. Fenty modasının ana dağıtım kanalı olan e-ticaret sitesinin önümüzdeki birkaç hafta içinde kararacağı anlaşılıyor.

LVMH konuyla ilgili "Rihanna ve LVMH, ortak bir karar ile Fenty'nin Avrupa'daki aktivitelerini durdurma kararı aldı, daha iyi koşulları beklemedeyiz" dedi.

Rihanna'ya ve büyüyen Fenty evrenine olan güçlü inancını dile getiren LVMH, şu an için Fenty Beauty ve Fenty Skin'e odaklanmayı ve başarılı iç çamaşırı girişimine dahil olmayı planlıyor.

LVMH, iki yıldan kısa bir süre önce Rihanna ile ortaklaşa başlattığı moda markası Fenty'ye ara veriyor. Fransız lüks devi ve süperstarın karşılıklı olarak etiketi beklemeye aldığını belirterek, Fenty'nin kozmetik ve cilt bakımı ürünlerini desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

LVMH ve Rihanna arasındaki bağlantı, ilk olarak Mayıs 2019'da, ikisi arasında yeni bir markanın işlemde olduğu yönündeki spekülasyonların ardından doğrulandı. Fenty haftalar sonra Paris'teki bir pop-up mağazada resmi olarak ilk çıkışını yaptı ve beş gün sonra küresel bir e-ticaret lansmanı gerçekleştirdi.

Fenty'nin lansmanı, Rihanna'nın iç çamaşırı markası Savage x Fenty'nin lansmanıyla moda dünyasına ilk adımını atmasından bir yıl sonra geldi. LVMH yaptığı açıklamada, desteklediği yatırım fonu L Catterton'un büyümesini desteklemek için Savage X Fenty'den pay aldığını söyledi.

BİZE ULAŞIN