Gucci'den UNICEF'e bağış

Gucci, dünya çapında Covid-19 aşı dağıtımına yardım etmek için UNICEF'e 500 bin dolar bağışladı.

Giriş Tarihi: 07.12.2020 17:23 Güncelleme Tarihi: 08.12.2020 13:05

Mart ayında Covid-19 müdehale çabalarına 2 milyon Euro bağış yapan Gucci, salgının ortasında yeni bir hayır çalışması için harekete geçti. Lüks marka, onaylandıktan sonra bir COVID-19 aşısının küresel dağıtımına yardımcı olmak için UNICEF'e 500.000 dolar vereceğini duyurdu.

Gucci, 26 Aralık'a kadar sürecek olan ve Gucci topluluğunun şirketin çevrimiçi platformu aracılığıyla bağışlara katkıda bulunmasını isteyen bir girişim olan "21 günlük meydan okuma" sırasında toplanan 100 bin dolara varan fonu da eşleştirecek.

Cömert bağış, aşının dünyanın en savunmasız topluluklarına dağıtılmasına ve ihtiyacı olanların kolayca ulaşabileceği anlamına geliyor. Para aynı zamanda toplum bilincini yaymaya, test kitleri ve tedavileri, nakliye masrafları, yüz maskeleri ve oksijen konsantratörleri sağlamaya harcanacak.

Gucci'nin Başkanı ve CEO'su Marco Bizzarri yaptığı açıklamada, "Hepimiz özgür olmadıkça kimse gerçekten özgür değildir: buna hastalıktan kurtulmak da dahildir." dedi. "Artık bir Covid-19 aşısı kullanıma hazır göründüğüne göre, asıl zorluk bu aşının satın alınmasını ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamaktır. Bu küresel bir savaş, küresel bir çaba ve kararlılığın da küresel olması gerekiyor" diye ekledi.

UNICEF, aşının geliştirilmesini hızlandırmak ve testlere ve tedavilere erişimi artırmak için küresel bir girişim olan COVAX için destek çağrısında bulundu ve Gucci yanıt verdi. İşbirliği, yalnızca pandeminin yıkıcı etkisine karşı koymayı amaçlamakla kalmayıp, aynı zamanda gelecek nesil üzerinde bırakacağı kalıcı etkiyi önlemek için de çalışacak. UNICEF ABD CEO'su ve Başkanı Michael J. Nyenhuis işbirliği hakkında şunları söyledi: "Pandemi, dünya çapında çocuk haklarını korumak ve ilerletmek için zor elde edilmiş kazanımları tehdit ederken, UNICEF ABD, Gucci'nin bu çalışmada küresel dayanışmaya yardımcı olma desteğine son derece minnettar."

BİZE ULAŞIN