Adidas, Yeezy ile Ortaklığını Sonlandırdı

Adidas, saldırgan ve tartışmaları söylemlerinin ardından Kanye West ile bağlarını koparan şirketler arasında katıldı.

Giriş Tarihi: 25.10.2022 14:45 Güncelleme Tarihi: 25.10.2022 14:51

Alman spor giyim markası Adidas, son dönemdeki agresif tavırları nedeniyle Kanye West ile kazançlı bağlarını kesmesi için artan kamuoyu ve iç baskıya yanıt verdi.

Adidas, iş birliğini incelemeye aldıktan iki hafta sonra, daha önce Kanye West olarak bilinen sanatçı ve tasarımcı Ye ile ortaklığını resmen sonlandırdı. Şirketten yapılan açıklamada, "Adidas, antisemitizme ve başka türlü nefret söylemine müsamaha göstermez. Ye'nin son yorumları ve eylemleri kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeliydi ve bunlar şirketin çeşitlilik ve kapsayıcılık, karşılıklı saygı ve adalet değerlerini ihlal ediyor." denildi.

Ayrıca kararla ilgili bazı iş detaylarını da paylaştı. Firma, "Bunun, dördüncü çeyreğin yüksek mevsimselliği göz önüne alındığında, 2022'de şirketin net geliri üzerinde 250 milyon Euro'ya (246 milyon $) kadar kısa vadeli olumsuz bir etkisinin olması bekleniyor" dedi. "Adidas, ortaklık kapsamında mevcut ürünlerin yanı sıra eski ve yeni renk gruplarının tüm tasarım haklarının tek sahibidir."

"Kapsamlı bir incelemeden sonra" şirketin "Ye ile ortaklığını derhal sona erdirme, Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurma ve Ye ve şirketlerine yapılan tüm ödemeleri durdurma kararı aldığını" ekledi. "Adidas, Adidas Yeezy işini derhal durduracak." denildi.

BİZE ULAŞIN