Balenciaga, Kanye West ile Bağlarını Kopardı

Balenciaga, nefret söylemleriyle gündemden düşmeyen Kanye West ile ilişkisini kesti.

Giriş Tarihi: 21.10.2022 15:17

Balenciaga'nın ana şirketi Kering, Fransız moda evinin artık eski adıyla Kanye West olarak bilinen rapçi ile projeler üzerinde çalışmayacağını söyledi.

Kering, "Balenciaga'nın artık bu sanatçıyla ilgili herhangi bir ilişkisi veya gelecek projeleri için herhangi bir planı yok." dedi. Daha fazla detaylandırmadı. Ye, geçtiğimiz ay Balenciaga'nın Paris Moda Haftası sırasında bir çamur çukurunda düzenlenen İlkbahar/yaz 2023 defilesinde, dişlerini koruyan markalı bir ağızlık da dahil olmak üzere ilginç bir kıyafetle podyumda yürümüştü. Görsel, Balenciaga'nın internet sitesinden kaldırıldı.

Bu, Yeezy Gap Engineered by Balenciaga serisinin bu yılın başlarında lansmanını takiben, Balenciaga sanat yönetmeni Demna ile yaptığı son işbirliğiydi. Demna, geçen yıl albüm için daha erken bir dinleme etkinliğinde yaratıcı yönetmen olarak görev yaptı. Tasarımcının ayrıca, Ye'nin Balenciaga için reklam kampanyalarında yer alan eski eşi Kim Kardashian ve geniş ailesiyle de güçlü bir ilişkisi var. Kız kardeşler Kylie Jenner ve Khloé Kardashian, 2 Ekim'de Balenciaga gösterisine katıldı.

Ye geçen ay Gap Inc. ile olan ortaklığını sona erdirerek, Adidas ile 10 yıllık ilişkisini de arafta bırakan giderek daha agresif bir tavrın sinyalini verdi. Alman spor giyim firması 6 Ekim'de Yeezy markasıyla olan ortaklığının "incelenmekte" olduğunu söyledi.

2016 yılında bipolar bozukluk teşhisi konan rapçi, Paris'te "White Lives Matter" sloganlı tişörtlerin yer aldığı ve kendisiyle gurur duyduğu bir monologla başlayan sürpriz bir YZY şovu düzenlemesinden bu yana kontrolden çıktı.

Gösteriyle ilgili şiddetli halk tepkisiyle karşı karşıya kalan Ye, moda editörlerinden eski arkadaşlarına ve lüks patron Bernard Arnault'a kadar herkese açıkça saldırdı. Platformların nefret söylemi politikalarını ihlal ettiği için Instagram ve Twitter'dan uzaklaştırıldıktan sonra Ye, bir sosyal medya platformunu satın alacağını söyledi.

BİZE ULAŞIN