Quentin Tarantino Sinema Tarihinin Kitabını Yazıyor

İkonik Amerikalı film yönetmeni Quentin Tarantino'nun "Cinema Speculation" adlı kitabı 25 Ekim'de çıkıyor.

Giriş Tarihi: 31.05.2022 12:19

Ucuz Roman (Pulp Fiction), Kill Bill, Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) gibi filmlerin dünyaca ünlü yönetmeni Quentin Tarantino, 'Sinema Spekülasyonu' (Cinema Speculation) adında yeni bir kitap çıkarmaya hazırlandığını açıkladı. Yayınevi HarperCollins kitabı 25 Ekim'de piyasaya süreceğini duyurdu.

Kitabın tam bir özetini yayınlayan HarperCollins, "Hepsi o zamanlar genç bir sinemasever olarak gördüğü 1970'lerden kalma önemli Amerikan filmleri etrafında düzenlenmiş olan bu kitap, eğlenceli ve eğlenceli olduğu kadar entelektüel açıdan da titiz ve anlayışlı" dedi. Devamında, özet, yayıncıların Tarantino'nun benzersiz sinema bilgisini abartarak "film eleştirisi, film teorisi, bir habercilik başarısı ve harika kişisel tarih" ayrıntılarını veriyor.

10. filminden sonra yönetmenliği bırakacak olan Tarantino'nun medyada yaratıcılığını sürdürmenin bir yolu olarak gördüğü yazmaya ilk girişi değil.

Yakın zamanda Margot Robbie ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı Bir Zamanlar Hollywood'da filmini romana uyarlayan yönetmen, bir İkinci Dünya Savaşı gazisi hakkında ayrı bir roman yazma planlarını da dile getirdi.

Quentin Tarantino'nun Cinema Speculation kitabı 25 Ekim 2022'de çıkacak, onuncu ve son filmi için ise biraz daha beklememiz gerekecek.

BİZE ULAŞIN