"Yüzükler"e karşı "Ejderha Evi"

George R.R. Martin, kendi kurguladığı evren ‘House of the Dragon’ın ‘Lord of the Rings’i Devirmesini İstiyor

Giriş Tarihi: 24.05.2022 15:52

George R.R. Martin, HBO'nun "Game of Thrones" prequel serisi "House of the Dragon" ile bu yıl Amazon Prime Video'nun "The Lord of the Rings: The Rings of Power" arasında yaşanacak rekabetçi ruhunu gizlemiyor. "House of the Dragon", 21 Ağustos'ta prömiyer yapacak ve ardından 2 Eylül'de, Prime Video'da "LOTR" lansmanı yapılacak. Her iki dizi de yeni bölümlerle aynı anda izleyici karşısına çıkacak.



Martin, televizyon izleyicilerinin daha çok destansı ve fantastik projeler izleyeceği için heyecanlı olsa da "Dragon"ın "Rings"i yenmesini istiyor. Martin, Santa Fe Edebiyat Festivali'nde The Independent'a verdiği demeçte, "Yüzükler"e karşı "Ejderha Evi"! Bu savaşı kim kazanacak? Neden her zaman bunu yapmak zorunda olduklarını bilmiyorum. Umarım, her iki gösteri de başarılı olur. Yeterince rekabetçiyim. Umarım daha başarılı oluruz. Altı Emmy kazanırlarsa ki umarım kazanırlar, umarım yedi tane kazanırız ama yine de, fantastik tür için iyidir. Türü çok seviyorum. Bilim-kurgu da seviyorum. Televizyonda daha fazla program istiyorum." dedi.



Yüzüklerin Efendisi hakkında konuşan Martin, "Bildiğiniz gibi bu biraz garip bir anlaşma. Amazon, Tolkien'i satın aldı, ancak aslında kitapların hiçbirini almadılar. "Yüzüklerin Efendisi"ni alamadılar, "Hobbit"i alamadılar, "Silmarillion"u bile alamadılar. "Farmer Giles of Ham" ya da "Leaf by" aldıklarını sanmıyorum ama eklerini aldılar sanırım ve bununla ilgili bir İkinci Çağ hikayesi inşa ediyorlar. Bununla ilgili pek çok efsane var, bu yüzden ne yaptıklarını görmek ilginç olacak." dedi.

"House of the Dragon", "Game of Thrones" olaylarından 200 yıl öncede geçiyor ve Paddy Considine (Kral Viserys I), Emma D'Arcy (Viserys'in ilk çocuğu ve varisi olan Prenses Rhaenrya), Matt Smith (Prens Daemon, Viserys'in küçük kardeşi), Rhys Ifans (Sör Otto Hightower, Kral Eli), Olivia Cooke (Otto'nun kızı Leydi Alicent Hightower), Fabien Frankel (Sör Criston Cole, bir şövalye/ Rhaenrya'nın gözleri), Steve Toussaint (Lord Corlys Velaryon, diğer adıyla Deniz Yılanı), Eve Best (Prenses Rhaenys Velaryon) ve Sonoya Mizuno (Mysaria, Daemon Targaryen'in sırdaşı) rol alıyor.
Beyazperde

BİZE ULAŞIN