"Squid Game"in Yaratıcısından Yeni Film Projesi

Squid Game’in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk, İtalyan yazar Umberto Eco’nun bir romanından esinlenerek senaryosunu yazdığı ‘Yaşlıları Öldürme Kulübü’ filmi için kolları sıvadı.

Giriş Tarihi: 05.04.2022 14:44

Netflix'in Güney Kore yapımı mega sansasyonu "Squid Game" dizisini yaratan ve her bölümünü yöneten Hwang Dong-hyuk, yeni uzun metraj projesine hazırlanıyor.

Yapımcı Jun Young Jang ile birlikte MipTV'de bir oturum sırasında konuşan Dong-hyuk, ünlü İtalyan entelektüel ve "Gülün Adı" romanın yazarı Umberto Eco'nun bir eserinin film uyarlaması için şimdiden 25 sayfalık bir taslak kaleme aldığını açıkladı.

"Squid Game" gibi tartışmalı bir yapım olacağı belirtilen filmin adı "Killing Old People Club" olacak. Dong-hyuk, filmin "Squid Game"den daha sert ve şiddetli olacağını belirtti ve film gösterime girdikten sonra yaşlı insanlardan saklanmak zorunda kalabileceğini söyledi.

2024 yılının sonunda yayınlanmasını hedeflenen "Squid Game"in ikinci sezonunu yazmak için kısa süre sonra Güney Kore'ye dönecek olan Hwang Dong-hyuk, tüm dünyada çok izlenen dizisi hakkında aldığı en iyi iltifatın bir idolünden geldiğini anlattı. Bu kişi, diziyi üç gün içinde hızlıca izlediğini açılayan ve Dong-hyuk'a "şimdi senin beynini çalmak istiyorum" diyen usta yönetmen Steven Spielberg'ten başkası değil. Hwang Dong-hyuk "O benim film kahramanım olduğu için, bu hayatımda aldığım en büyük iltifat gibiydi. Ben onun filmlerini izleyerek büyüdüm." dedi.

BİZE ULAŞIN