"Spider-Man: No Way Home" Akademi Ödüllerine Göz kırpıyor

Mahallemizin sevimli Örümcek Adam'ı Akademi Ödüllerinde boy gösterecek mi?

Giriş Tarihi: 27.12.2021 12:38 Güncelleme Tarihi: 27.12.2021 12:39

Spider Man serisi son 20 yılda 8 film ile süper kahraman filmleri arasında hatırı sayılır bir prestij yaptı. Mahallemizin sevimli Örümcek Adam'ı binalardan düşen insanları, köprülerden sarkan arabaları ve dünyayı sayısız kötülükten kurtardı. Ancak, çizgi roman uyarlaması süper kahraman hakkındaki en son film olan Jon Watts imzalı Spider-Man: No Way Home, sinemaya gitme deneyimini, dolayısıyla sinema salonlarını da kurtarmış gözüküyor. Peki, Oscar'ları kurtarabilir mi?

Spider-Man: No Way Home, geçtiğimiz Perşembe günü beyaz perdeye yansıdı ve sadece pandemi dönemi rekoru değil, aynı zamanda tüm zamanların en iyi ikinci açılış hafta sonu olan 260 milyon dolarlık hasılat elde ett. Amerika'daki bu başarıya benzer şekilde, Türkiye'de de yabancı filmler için gelmiş geçmiş en iyi ikinci açılışı gerçekleştirdi. Noel haftasonuna girerken, şimdiden 2021'in en yüksek hasılat yapan filmi oldu. Üstelik No Way Home, Belfast'tan (%86), King Richard'dan (91), Licorice Pizza'dan (%92) ve West Side Story'den (%94) daha yüksek bir puan elde etti.

Bu tür istatistiklere bakıldığında ve tüm dünyada sinema coşkusunu geri getirdiğinden ötürü filmi onurlandırmak ve en azından aday yapmak olası gözüküyor. Bugüne kadar, en iyi film dalında yalnızca bir çizgi roman uyarlaması süper kahraman filmi aday gösterildi. O da 2018 yapımı Black Panther filmiydi. Teknik dallardaki adaylıkların yanına bir en iyi film adaylığı gelecek mi? Bunu yakın zamanda göreceğiz.

Akademi Ödülü adayları 8 Şubat tarihinde açıklanacak ve ödül töreni bu yıl 27 Mart tarihinde düzenlenecek. Spider-Man: No Way Home'un bütün dünyayı ve sinemaseverleri aynı duyguda birleştirmesi bir adaylığı hak ediyor gibi görünüyor ama usta yönetmenlerin filmleri de 2020 yılının es geçilmesiyle bu yıl her zamankinden sayıca fazla.

BİZE ULAŞIN