'Spider-Man No Way Home' ABD Gişesinde Zirvedeki Yerini Koruyor

ABD'de Noel haftasının en çok izlenen filmleri Spider-Man No Way Home ve animasyon filmi Sing 2 oldu.

Giriş Tarihi: 27.12.2021 10:38 Güncelleme Tarihi: 27.12.2021 10:39

Vizyondaki ikinci hafta sonunu geride bırakan Spider-Man: No Way Home, ABD gişesinde zirvedeki yerini koruyor. Film ikinci hafta sonunda 81.5 milyon dolarlık hasılat elde ederek, Noel haftasının en çok izlenen filmi oldu. ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 467 milyon doları geçen Spider-Man: No Way Home, dünya çapında ise 1 milyar doların üstüne çıktı. Böylece filmin kırdığı izlenme rekorlarına bir yenisi daha eklendi. Spider-Man: No Way Home, pandemi döneminde dünya çapında 1 milyar dolarlık gişe hasılatı elde eden ilk film oldu.

ABD gişe listesinin ikinci sırasında ise bir animasyon filmi var. Sing 2, vizyona girdiği ilk hafta sonunda 23. 8 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve yılın en çok merak edilen filmlerinden biri olan Matrix Resurrections'ı geride bıraktı. Listenin üçüncü sırasında yer alan Matrix Resurrections, hafta sonunda yalnızca 12 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Filmin ABD ve Kanada'daki toplam geliri 22.5 milyon dolarda kalırken, dünya çapında ise yaklaşık 70 milyon dolar gelir elde etti.

Spider-Man No Way Home ve Sing 2'nin geride bıraktığı diğer bir film ise King's Man oldu. Matthew Vaughn tarafından yönetilen aksiyon, macera ve komedi filmi, hafta sonunda yalnızca 6.4 milyon dolar kazanarak beklentilerin çok altında kaldı.

ABD gişesinin beşinci sırasında ise biyografi ve spor filmi American Underdog yer alıyor. Efsanevi Amerikan futbolu oyuncusu Kurt Warner'ın hayatından bir kesit sunan film, vizyondaki ilk hafta sonunda 6.2 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

BİZE ULAŞIN