Instagram Youtube'a rakip olacak!

Dünyanın en popüler sosyal ağları arasında belki de başı çeken Instagram, radikal değişikliklerden vazgeçmiyor şimdi de Youtube'a rakip olmaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi: 06.06.2018 15:22

Instagram, Snapchat'ten aldığı 'Hikayeler' özelliği ile bu popüler uygulamayı kullananları kendine çekmeyi başarmıştı. Instagram bu kez Youtube kullanıcılarını ele geçirecek bir özelliği test ediyor: Uzun video!

Instagram'ın sunduğu deneyimler arasında fotoğraf olsa da, video paylaşımlarının da uygulama içerisinde görünürlüğü ve önemi artmaya devam ediyor. Instagram'ın video konusunda büyük bir adım atacağı söyleniyor.

Bildiğiniz gibi Instagram'a en fazla 60 saniye uzunluğunda videolar yükleyebiliyorsunuz. Bu sürenin 60 saniyeden 60 dakikaya çıkması Instagram'ın büyük bir değişime hazırlandığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Söz konusu videoların dikey formata uygun sunulacağı belirtilirken, Instagram'ın 60 dakikalık videolar için içerik sağlayıcıları ve yayıncılarla da görüştüğü söyleniyor.

Instagram'ın yaptığı araştırmalarda, içerik üreticilerin böyle bir özelliği hoş karşıladıkları görülüyor. Hedefinden Snapchat'i çıkartıp YouTube'a yönelen Instagram, paylaşım mantığına dayaranak yine erişim konusunda lider olmak istiyor. Son yıllarda 20 saniyeden 60 saniyeye çıkartılan video uzunluğuyla bazı değişiklikler sunan Instagram, 1 saatlik videolarla radikal bir değişim yaratacaktır.

BİZE ULAŞIN