Apple x macOS Mojave

Apple, Mac'ler için geliştirdiği macOS Mojave'i tanıttı.

Giriş Tarihi: 05.06.2018 09:42 Güncelleme Tarihi: 05.06.2018 09:44

Apple bugün bilgisayar işletim sistemi için yeni büyük güncellemesini duyurdu. macOS Mojave güncellemesi ile tanışma vakti geldi. Yeni güncelleme, dosyalarla etkileşim kurma şeklinizi kolaylaştıracak ve Apple'ın diğer platformu iOS ile entegrasyonu da derinleştirecek.

Apple, iOS'daki News, Hisse Senetleri, Sesli Notlar ve Home gibi bazı uygulamaları macOS'a da getirdi. Ama burada beklenmedik bir sürpriz - Apple Mac için iOS News uygulamasını yeniden yazmadı, aynı uygulamayı kullandı.

iMac, iMac Pro, MacBook, MacBook Pro, Mac Mini ve Mac Pro modelleri için yeni bir deneyim sağlayacak olan macOS Mojave 10.14 ile macOS High Sierra 10.13 ile ilgili yaşanan tüm sorunların da ortadan kaldırılmasına odaklanılıyor.

macOS Mojave YENİLİKLERİ

macOS 10.14 yenilikleri arasında öncelikle Karanlık Mod bulunuyor. macOS 10.13 sürümünde sadece dock ve üst menü çubuğu ile kısıtlı kalan karanlık mod, yeni sürümde tüm işletim sistemine yayılacak. Dinamik Masaüstü özelliği ise günün saatine göre değişkenlik gösteriyor.

Finder, yeni Galeri görünümü ile bireysel dosyalara daha fazla odaklanmanızı sağlayacak. Kenar çubuğu bir bakışta daha çok bilgi sunuyor ve basit eylemler gerçekleştirir. Automater ile oluşturduğunuz özel eylemleri bile çalıştırabilirsiniz. Kenar çubuğu, diğer Finder görünümlerinde de bulunur.

Hızlı bakış, dosyalara basit düzenlemeler yapmak için kolay bir yol olacak. Örneğin, imzanızı bir PDF'ye ekleyebilirsiniz. Ya da sadece birkaç tıklamayla fotoğrafları kırpabilir veya videoları kırpabilirsiniz.

Safari, gizlilik odaklı yeni özellikler kazandı. Bir bütün olarak işletim sistemi hassas tarihi koruduğu için daha güvenli duruma geldi. (ör. E-posta veritabanınız).

MacOS Mojave güncellemesi bu sonbaharda kullanıcılara sunulacak. Geliştiriciler bugün itibarıyla bu güncellemeye kavuşacak.

BİZE ULAŞIN