Boston Dynamics'ten yeni nesil robot

Atlas Robot projesinde Boston Dynamics yeni bir video paylaştı. Robot teknolojisi ve yapay zekanın giderek insansı hale geldiğini gösteren video, Atlas robotun eşsiz dinamik hareketleri ve gelecek senaryoları hakkında merak uyandırıyor

Giriş Tarihi: 11.05.2018 14:19 Güncelleme Tarihi: 11.05.2018 14:19
Doğal bir ortamda çekilen video, Atlas'ın yeni yeteneklerini ve robot teknolojisinin bugününü ortaya koyuyor. Atlas Robot için yayınlanan videoda, Açık arazide koşu yapan Atlas, karşılaştığı engelin üzerinden tıpkı bir insan gibi atlayabiliyor. Atlas, gerçek bir insanın yapabileceği fiziksel hareketleri yapabiliyor. İnsansı robot teknolojisinin beklentilerimizi tamamen karşıladığını gösteren bu çalışma, gelecekteki robotların durumunu olacağını tam anlamıyla gözler önüne seriyor. Atlas robot, yeni özellikleri ile büyük fiziksel hareketleri kusursuzca yapabiliyor.

Atlama yeteneği sırasında asıl dikkat çeken nokta ise hareketleri yaparken sergilediği esnek fizik yapısı. Çimde koşarken, bir anda daha farklı bir zemine geçiyor olması; buna bağlı olarak bacaklarının daha da esneyebilmesi büyük bir gelişme gösterdiğini işaret ediyor. Robot sektöründe bu denli önemli ilerlemeler yaşanması, yakın gelecek hakkında ciddi tartışmalara neden oluyor. Boston Dynamics paylaştığı son videoyla bunu bir kez daha ortaya koyarken, robotların kusursuz kabiliyetlere sahip olacaklarını anlıyoruz. Bu, Atlas tarafından ortaya konan ilk başarı değil. Ev işlerinden zorlu parkurlara varıncaya kadar hemen her alanda boy gösteren robot, bu sefer de bizlere doğal ortamdaki yeteneklerini gösterdi. Robotlar geleceğe kusursuz şekilde ışık tutarken, birçok alanda onların etkilerini çok daha fazla hissedeceğiz gibi duruyor. Henüz üretim bandında montaj yapmakla uğraşan günümüz robotları, gün geldiğinde günlük işlerimizde bile insanlara yardımcı olabilecek seviyeye geliyor.

BİZE ULAŞIN