Ofis kombinleri

‘Kombin’ dendiğinde genellikle aklımıza kıyafetler, bu kıyafetlerin nasıl bir araya getirildiği ya da kıyafetleri tamamlayan aksesuarlar geliyor. Peki, söz konusu teknolojik cihazlar olduğunda durum değişiyor mu sizce? Takip ettiğimiz, yazıp çizdiğimiz bu cihazların uyumu da giydiğimiz kıyafetler kadar önemli değil mi? Açıkça söyleyelim; bu bizim için oldukça hassas bir konu. Hele ki, söz konusu iş dünyası olunca…

Giriş Tarihi: 08.05.2018 16:01

Yazı: Kaan SANCAR

1- Samsung Galaxy Note 8

E-posta trafiği, durum bildirimi, telefon görüşmeleri, raporlama, not alma, veri toplama… İş hayatında akıllı telefonlar ne kadar da aktif kullanılıyor, değil mi? Adeta 'ayrılmaz bir parça' haline geliyorlar gün içerisinde. Bu nedenle olacak ki bu cihazlardan bazı kilit özellikler sunmaları da beklenebiliyor. En basitinden akıcı bir performans ve bir günü rahatlıkla çıkaran bir pil ömrü isteniyor. Çekilen fotoğrafların son derece gerçekçi olması ve hızlı bağlantı özellikleri sağlaması talep ediliyor. Hızlı bir şekilde not almayı sağlayacak özelliklerle de bu cihazlar için büyük bir artı oluyor. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda akıcı performansı, büyük ekranı, çift kamerası ve dâhili kalemi sayesinde sunduğu hızlı not alma yetenekleriyle Galaxy Note 8, bizce, iş dünyası kombininize eklemeniz gereken ilk ürün.

www.samsung.com/tr

2- Asus Zenbook 3 Deluxe

İş hayatını tek bir kelime ile tanımlamak gerekirse çoğu kişinin seçeceği kelime 'hareketli' olacaktır, sanırım. Toplantılar, iş yemekleri, sunumlar, iş seyahatleri iş dünyasının önemli parçalarından sonuçta, değil mi? Tıpkı, bu koşuşturma anlarında yanımızda olan dizüstü bilgisayarlar gibi. Geçmiş yıllarda taşınabilirlik ve kullanılabilirlik bakımından pek de olumlu performans sergileyemeyen bu cihazlar yakın dönemde fazlalıklardan kurtularak daha ince ve hafif gövdelere kavuştu. Bizce bu cihazlardan son dönemde en öne çıkanı Zenbook 3 Deluxe. Oldukça gerçekçi görüntüler sunan 14 inçlik ekranı, ince metal kasası, güçlü işlemcisi, 1,1kg'lık ağırlığı, dokuz saate varan pil ömrü ve selefine oranla daha az yer kaplayan boyutuyla cihaz iş dünyası kombininize oldukça yakışacak.

www.asus.com/tr

3- Apple iPad Pro 9.7

Modern tablet bilgisayarlar ilk tanıtıldığında çoğu kişinin sorduğu soru şu olmuştu: Ne gerek vardı? Sonuç olarak bilgisayar denen bir cihaz vardı ve illa dokunmatik ekran isteyen kişiler oldukça büyük ekranlara sahip akıllı telefonlarını kullanabilirdi (O zamanlar 3,5 inç oldukça büyük bir ekran boyutu olarak görülüyordu!). Gelgelelim bu cihazlar ilerleyen yıllarda gerek taşınabilirlik gerekse işlevsellik bakımından yavaş yavaş dizüstü bilgisayarların tahtını sallamaya başladı ve sonuç olarak hayatımızın özellikle de iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası oldu. Bu cihazlar arasında bizim açımızdan öne çıkan ürün keskin ekranı, çoklu pencere desteği, şık yekpare kasası, akıcı performansı, kalemiyle not alma ya da çizim olanağı, uzun pil ömrü ve en önemlisi de kullanım kolaylığını artıran ergonomisi nedeniyle iPad Pro 9.7.

www.apple.com/tr

4- Huawei Watch 2 Classic

Hiç çekinmeden şunu söyleyebiliriz: Bir erkeğin, özellikle bir iş adamının, şıklığını tamamlayan en önemli aksesuar saatidir. Gelgelelim, saatler cephesinde dengeler yavaş yavaş değişiyor. Gelişen teknolojiden etkilenerek 'akıllı' saatler farklı görünümler ve farklı fonksiyonlarla yeniden yorumlanıyor. Fakat biz yine de geleneksel görünümden çok fazla ödün verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle iş dünyası kombininize eklemeniz için size tavsiye edebileceğimiz cihaz Huawei Watch 2 Classic. Gerek klasiği 'akıllı' ile harmanlayan tasarımı, deri kayışı, çizilmez kadranı ve oldukça dayanıklı seramik kasasıyla gerekse e-posta, arama ve mesaj bildirimleri, çevrimdışı müzik dinleme seçeneği gibi 'akıllı' özellikleriyle cihaz, kolunuzda yer almaya aday.

www.huawei.com/tr

5- Jabra Stealth

Ofis içinde, araçta, koridorda, asansörde ya da kalabalık bir caddede… Telefon konuşmaları iş dünyasının en önemli eylemlerinden biri. Bizce bu noktada ihtiyacınız olan da iş hayatı için özel olarak tasarlanmış bir kablosuz kulaklık. Sunduğu özellikler ve tasarımını göz önünde bulundurduğumuzda kombininize eklemenizi önerdiğimiz ürün ise Jabra Stealth. Cihaz, bir kablosuz kulaklıktan bekleyeceğiniz özelliklerin yanı sıra arka plan gürültü azaltma teknolojisi, ergonomik ve hafif tasarım, sesli kontrol özelliği ve uzun pil ömrü de sunuyor.

www.jabra.com.tr

6- Western Digital My Cloud Home

Hatırlarsınız, çok değil; sadece birkaç yıl önce flaş bellekler evrak çantalarının demirbaşlarından biriydi. Sonrasındaysa flaş belleklerin yerini somut bir cihaz yerine her yerden ulaşılabilen 'bulut' depolama alanları aldı. Fakat bulut hesapların yüksek abonelik ücretleri bu hizmetin istenildiği gibi kullanmasının önüne geçiyordu. Bu noktada ortaya çıkan 'bulut' destekli hard diskler bu sorunun da çözülmesini sağladı. Cihazlar eşleştirilen akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, tablet gibi ürünlerden dosya depolamayı herhangi bir ek ücret ödemeden yapmaya imkân tanıdı. Bu noktada öne çıkan, iş dünyası kombininizi tamamlayacak cihaz ise bizce, Western Digital My Cloud Home. 16 TB'a kadar depolama seçeneği sunan My Cloud, belgelerinize istediğiniz noktadan istediğiniz an ulaşmanıza imkân tanıyor.

www.wdc.com/tr-tr

BİZE ULAŞIN