En akıllı yavaş çekim

Dünyanın ilk süper yavaş çekim video özelliğine sahip akıllı telefonu Sony Xperia XZ Premium'u, Dubai'de düzenlenen bölgesel medya davetinde inceleme fırsatı bulduk.

Giriş Tarihi: 14.06.2017 11:46

Sony Mobile MEA, Ortadoğu ve Afrika'dan 180'in üzerinde seçkin medya mensubunun katılımıyla Dubai'de gerçekleştirdiği #Xperia960 etkinliği ile en yeni ödüllü telefonu Xperia XZ Premium'u görücüye çıkardı.

#Xperia960 etkinliğinde, bir akıllı telefonla dünyada ilk kez saniyede 960 kare ile süper yavaş video çekim özelliği katılımcıların beğenisine sunuldu. Diğer akıllı telefonlara göre en az dört kez daha yavaş çekim imkânı sunan çekim özelliği ile insan gözünün yakalayamadığı detayları da kaydetmek mümkün.

Sony #Xperia960 etkinliğindeki aktiviteler ve davetlilerin görüşleri Burj Khalifa'da bulunan The Annex'ten canlı yayımlandı. Bizzat deneyimlediğim ve yavaş çekim etkinliklerinin bir parçası olduğu çekimler son derece keyifli geçti. Xperia XZ Premium, Sony'nin saniyede 960 kare ile diğer akıllı telefonlara göre dört kat daha yavaş video çekim sağlayan yeni Motion Eye™ kamerasına sahip. Xperia XZ Premium, insan gözü ile görülmesi mümkün olmayan görüntülerin yakalanmasını sağlayacak kadar gelişmiş kamerası, muhteşem 4K HDR ekranı, süper hızlı indirme hızı, muazzam tasarımı ve diğer akıllı özellikleriyle dikkat çekiyor. Xperia XZ Premium, şimdiye kadar aralarında GSMA tarafından her yıl verilen Global Mobil Ödülleri'nde (Glomo Ödülleri) 'En iyi Akıllı Telefon veya Mobil Cihaz'ın da aralarında bulunduğu 30'un üzerinde ödül kazandı. Sony'nin yıllara dayanan innovasyonunu içinde barındıran Xperia XZ Premium, hayatı başka hiçbir akıllı telefonun yapamadığı şekillerde yakalamak üzere, yeni Motion Eye™ kamera sistemini yaratmak için Sony ve Cyber-shot™ fotoğraf makinelerindeki yerleşik görüntüleme bilgi birikimini içinde barındırıyor.

Motion Eye kamera, insan gözünün göremediği hareketleri yakalayabilen, saniyede 960 kare yakalama özelliğiyle 'süper yavaş çekim' videolar çekebilmenize olanak sağlıyor. İşte bu video oynatma özelliğiyle günlük yaşamdan anları heyecan verici videolara dönüştürmenizi sağlarken bugüne kadar avucunuzun içinde mümkün olandan çok daha yüksek detay veren bir akıllı telefona sahip olmanız anlamına geliyor.

HIZLI VERİ AKTARIMI

Sony Xperia XZ Premium ile az ışıkta çekim yaparken bile olağanüstü görüntüler elde edebilirsiniz. Üst seviye kompakt fotoğraf makinelerinde bulunan dahili bellekli görüntü sensörü Exmor™ RS içeren ilk akıllı telefon olarak, beş kat daha hızlı görüntü tarama ve veri aktarımı sağlıyor.

4K HDR EKRAN

Xperia XZ Premium ile bir akıllı telefonda dünyada ilk defa, 4K HDR 5.5 inç ekran bulunuyor. Xperia XZ Premium, Sony deneyimiyle birlikte 4K HDR izleme deneyimini avcunuzun içine taşıyarak sizi kanepenizin sınırlarına mahkûm olmaktan kurtarmak için Sony'nin BRAVIA TV teknolojisini kullanıyor. Ekranın netliği ve canlılığı, Sony'nin cep telefonu için sunulan TRILUMINOS™ ekranı, mobil için X-Reality ve Dinamik Kontrast İyileştirici teknolojileri ile zenginleştiriliyor.

TÜM DETAYLAR BİR ARADA

Uyum içinde çalışan birçok gelişmiş teknolojiyi içerisinde barındıran Xperia XZ Premium, tasarımı ile de dikkat çekiyor. Cihazın arkasında lüks bir ayna etkisini ortaya koyan yuvarlatılmış zarif cam yüzey yer alıyor. Kusursuz şekilde akan hatları ile parmak izi sensörlü açma/kapama düğmesinden, parmağınızı ekran üzerinde kaydırdığınızda zarif dalları hareket ettiren yeni canlı duvar kâğıdına, ekranda gördüğünüz ve dış yüzey ile uyumlu harika renklere kadar Xperia XZ Premium, her yönü ile kusursuz bir bütünü oluşturuyor.

SÜREKLİ ÖĞRENİYOR

Zekâyı bir sonraki seviyeye taşıyan Xperia XZ Premium, telefonunuzu kullanma şeklinizi öğrenip, bugüne kadarki en akıllı ve kişisel deneyimi yaşamanız için size tavsiyelerde bulunuyor. Cihazın performansı, normal kullanımınızı baz alarak mevcut şarjınızın ne kadar dayanacağını doğru şekilde tahmin etmek üzere Xperia öğrenme motorundan yararlanan Smart Stamina ile en üst düzeye çıkıyor. Hatta, aynı gün içinde şarjınızın biteceğini tespit edip sizi uyararak Stamina Modu'nu aktifleştirmenizi öneriyor. Xperia XZ Premium, pilinizi korumak ve iki kata kadar sağlıklı kalmasını sağlamak için Battery Care ve Qnovo Adaptive Charging özelliklerine sahip olarak geliyor. Xperia XZ Premium'da bulunan Xperia Tips ve yeni Xperia Actions, hayatınızı daha da kolaylaştırmayı amaçlayan yararlı tavsiyeler veriyor ve bulunduğunuz lokasyona bağlı olarak indirebileceğiniz harita tavsiyelerinde bulunuyor.

BİZE ULAŞIN