'Akıllı' ve eğlenceli

Akıllı telefon pazarında pek çok cihaz neredeyse birbirinin kopyasına dönüşürken Alcatel, dünyanın ilk interaktif LED kapaklı akıllı telefonu A5 LED ile pazara yepyeni bir soluk getirdi.

Giriş Tarihi: 10.06.2017 11:07

Tüketici elektroniği pazarı hızlı büyümesini devam ettirirken bu alandaki en önemli ivme de kuşkusuz akıllı telefon pazarında gerçekleşiyor. Tabii, pazarın önemli bir bölümünü oluşturan Android işletim sistemli akıllı telefonlar genellikle ana hatları çok benzer ürünlerden oluşuyor. Markalarsa arayüz ve tasarım ile farklılaşmaya gitmeye çalışıyor. İşte bu noktada Alcatel, geçen ay Paris'te düzenlediği etkinlikle duyurduğu Alcatel A5 LED ile benzer tasarımlardan sıyrılarak eğlence odaklı bir tasarımı öne çıkarıyor.

Paris ve eğlence demişken, konuyu hızlıca geçiştirmeyelim. Markanın cihaz için belirlediği stratejik pazarlamayla birebir örtüşen bir tanıtıma şahit olduğumuzu vurgulamak lazım. Zira müzik sesinin neredeyse hiç eksik olmadığı, katılımcıların enerjisini bir saniye bile düşürmeyen nitelikte bir organizasyon yapan marka, cihazın 'anlam ve öneminin' hakkıyla kavranmasını sağladı. Klasik basın tanıtımları, yeri gelir fazlasıyla sıkıcı olur. Öyle ki bazen tanıtılan her ne ise onun genlerinde barınan dinamizm, uzun sözler eşliğinde yitirilir gider. Ama bu seferki, başkaydı; hem keyifli hem de işin özünü karşılayan nitelikteydi. Şimdi gelelim, A5 LED lansmanının sizin payınıza düşen kısmına; yani ürünün öne çıkan özelliklerine…

MESAJIN RENGİNİ BELİRLE!

Alcatel A5 LED, benzersiz ışık şovunun yanında kullanıcıya farklılık hissi veren özelliklere sahip bir akıllı telefon. Kullanıcılar, arka paneli kaplayan LED ışıkları sayesinde ışıklı bildirimler alabiliyor, kendi renk desenlerini oluşturabiliyor ve böylelikle kişisel tarzlarını yansıtabiliyor. Örnek mi? Facebook mesajları mavi, WhatsApp mesajları yeşil ve Snapchat bildirimleri de sarı ışıklandırmayla geliyor. A5 LED'i gelen aramaları pembe, alarmları turuncu ve SMS'leri sarı ışıklı bildirimler gönderecek şekilde programlamak da mümkün.

GECE GÜNDÜZ HEP RENKLİ

Colour Catcher teknolojisi ile donatılan A5 LED, kamerasıyla tüm renkleri tanıyarak tek tuşla o renge bürünüyor. Böylelikle A5 LED gece gündüz hep renkli, hep ışıklı. Kullanıcılar, kamera tarafından yakalanan renklerle uyumlu, benzersiz LED kapak desenleri ve arka plan temaları oluşturabiliyor.

MÜZİK DE IŞIKLANIYOR!

Alcatel A5 LED, müzik deneyimini capcanlı renklerle bezeli olağanüstü ışık şovlarıyla besliyor. Bunun yanı sıra ışık şovu çalan müziğin ritmini takip ediyor. Kullanıcı da basit bir sallama hareketiyle renkler arasında geçiş yapabiliyor. Alca tel'in yeni akıllı telefonu eğlence odaklı olunca, 'selfie' de unutulmamış. 5 MP (8MP'ye interpolasyonlu) flaşlı ön kamera ve 8 MP (13MP'ye interpolasyonlu) arka kamera ile donatılan Alcatel A5 LED ile yüksek çözünürlüklü selfie'ler çekebilmek mümkün. Yine akıllı telefonda yer alan 'Face Beauty' yazılımıyla fotoğraflar kusursuz hale getirilirken, 'Face Show' uygulamasıyla selfie'ler kişisel video kliplere dönüştürülebiliyor. A5 LED'le uzun uzadıya vakit geçirmek için yeterli detaylar verdik. Ancak henüz, cihazın bazı teknik özelliklerine değinmedik. Sıra onlarda! Cihaz, 5,2 inçlik yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip. Bununla birlikte Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile gelen akıllı telefonda 2GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Son söz: Aklımız; Paris, eğlence, ışık ve renklerde kaldı. Gerçi tüm bunların bileşimi, bir cihazda saklı değil mi?

BİZE ULAŞIN