Kar Zamanı

İster şehirde olsun ister dağlarda, hiç fark etmez: tarzımız ve zevkimiz soğuk kış günlerinde bile bize eşlik etmeli.

Giriş Tarihi: 01.02.2020 13:23 Güncelleme Tarihi: 01.02.2020 13:26

E.G.R Sartoria'nın kurucusu ve tasarımcısı Edoardo G ristori

Son yıllarda, ölçüsüz bir şekilde süregelen daha konforlu ve yüksek teknolojili kumaş arayışları, piyasada çoğunlukla sentetik liflere dayalı ürünlerin katlanarak çoğalmasını sağladı. Bu durum devrimci bir atılım gibi görünse de bence daha kötü oldu; aslında yenilikçi yapısı gereği kıyafetlerin rahatlığını ve şıklığını dengeleme yöntemlerini de bozdu.

Mesela spor için tasarlanmış bir kıyafet pratik olmalıdır; kafa karıştırıcı bir yapıya sahip olmamalı, uyumlu olmalı, hatta teknik amacı dışında bile kullanılmak üzere uyarlanabilir çözümler barındırmak üzere planlanmalı, tasarlanmalı ve üretilmelidir.


Shearling ceketiyle Robert Redford

Biraz düşündüğümüzde, dağlık memleketlerde bile her zaman ceket, palto, pantolon, eşarp ve triko üretmek için kullanılan kumaşların geleneksel doğal elyaftan yapıldığı aklımıza gelir.

Yün, kaşmir ve pazen kıyafetler bu mevsimde tipik soğuk iklimler için mükemmel birer sığınaktır. Düzgün bir şekilde bir araya getirilip kullanıldıklarında en modern kumaşların sunduğu yapay teknik çözümlerden çok daha yüksek bir termal kapasiteye ulaşırlar. Ayrıca şık, incelikli, zarif dokuları, zamansız renkleri ve kokularıyla üzerinizdeki gözlere daha çok şey sunabilirler.

Bu noktada bir İtalyan stil ikonu geliyor aklıma; yaptığım iş için tükenmek bilmez bir ilham kaynağı olan, aynı zamanda tüm yıl boyunca erkek dünyası için bir stil başlangıç noktası olarak görülmesi gereken biri: Gianni Agnelli...


Steve McQueen fitilli kadife ceketiyle

Onun kar kombinlerinin cazibesini nasıl unutabiliriz; sadece kayak için değil, aynı zamanda her türlü yüksek irtifada eğlence için de onlardan ilham alabiliriz: Balıkçı veya yuvarlak yakalı şetlant yün vea kaşmir triko, geniş paçalı kadife pantolon, pazen ya da jean gömlek, Harris yün tüvit veya ekose ceketler, gösterişli yürüyüş ayakkabıları, süet veya çöl botları...

Şehir içinde bile hiçbir zaman havasını yitirmeyen bu zarif tarz ile modanın dayattığı (ve istediği) geçici eğilimlerden uzakta, kesinlikle benzersiz bileşimler oluşturmanız mümkün olabilir.

Bu giyim stili, günümüze egemen olan güzellik kültü karşısında keskin bir duyarlılığa sahip, özgün, aşırı modernleşmenin kusurlarına karşı direnmek isteyen herkes için tartışılmaz bir örnek teşkil ediyor.


80'lerden bir Ralph Lauren kampanyası

İster ticari ister sosyal olsun, resmi davetler söz konusu olduğunda, özel dikim takım elbiselerinin yanı sıra Gianni Agnelli'nin en resmi olmayan kıyafetleri bile bugünden bakıldığında doğal ve olağanüstü detaylarıyla göze çarpıyor.

Bu noktada, kışlık giysilerinizin olduğu gardırobunuzu tekrar ziyaret etmeniz için sizi teşvik etmek amacıyla küçük bir öneride bulunmak istiyorum: Havalı, güçlü ve sofistike bir tarz elde etmek istiyorsanız balıkçı yaka kaşmir triko, yumuşak kadife takım elbise, pazen pantolon ve süet botlar ile tamamlanan şık tüvit ceket veya montları tercih edin.

Ve unutmayın: Bu kışı zarif ve otantik bir stille geçirmek için gerekli olan ana malzemeler sadelik, sıcaklık ve konfor. Ayrıca elbette kirlenmemiş bir moda anlayışı; kesinlikle, ne olursa olsun çoğunluğun yavan ve kişiliksiz eğilimlerinden uzak durulmalı.

BİZE ULAŞIN