Davet modu

Giriş Tarihi: 27.01.2020 15:52

DERİYLE TARZINIZI YUMUŞATIN

Resmi bir galaya smokinle katılma fikri sizi rahatsız mı ediyor? Eğer geleneksel smokin ceketiyle rahat edemiyorsanız deri versiyonunu denemelisiniz. Evet, her ortama uymayabilir (mesela Grammy'ler için evet, Nobel için asla) ama çoğunlukla kabul görecektir. Bu kombinin anahtar parçası, sürprizli ceketi. Solda gördüğünüz Dolce & Gabbana biker ceket gibi sade bir model tercih edebilir, altına klasik smokin pantolonu giyip, tüm görünümü aksesuarlarla hareketlendirebilirsiniz. Gümüş bileklik, Chelsea botlar, belki bir bolo kravat... Şimdi partiye hazırsınız. Gündüz ne iş yaptığınızın önemi yok, bu gece rock star'sınız. —Daniel Dumas

1- BU GECELİK İZİN VERİN

Eskitilmiş görünümlü ya da gerçekten eskimiş zımbalı Perfecto ceketinizi gündüz saatlerine ve konserlere saklayın. Özel davetler için uygun değil.

2- BÜTÜN DERİLER EŞİT YARATILMADI

Ceketiniz keçi derisi gibi ince bir deriden üretilmiş olmalı. Dışarıdan ısıtırken iç kısmı serin tutabilmeli. Dans pistine çıktığınızda önem kazanacak bir ayrıntı.

3- CEKET KÂRLI BİR YATIRIMDIR

Yeni lüks deri ceketinizi partiden sonra da jean, haki pantolon ya da neyle isterseniz onunla giyebilirsiniz. Yıllar geçtikçe eskimek bir yana, daha iyi bile görünecek.

BİRAZ SALAŞ BİR DOKUNUŞ KATIN

Bir düğüne davet edildiğinde, "Kesinlikle smokin giymeliyim" diye düşünenlerden misiniz? Bir değişiklik yapın ve smokini aşırı resmi ya da aşırı cool görünmek istediğiniz zamanlar için bir kurtarıcı olarak düşünün. Mesela arkadaşınızla gece çıkarken, önemli bir toplantıya katılırken, hatta ofisteki yeni yıl partisi için bile giyebilirsiniz. Nasıl mı? Smokin giymek detaylara önem vermeyi gerektirir; her şeyden önce ceketiniz olabildiğince lüks olmalı. Sonra ceketin içine örgü triko ya da kaliteli bir tişört giyin. Ve son dokunuşu sneaker'lar ile yapın. İşte oldu! —Ben Boskovich

1- PARTİYE BAKMAYIN, KATILIN

Bir smokin yalnızca siz öyle hissettiğinizde sıkıcı hale gelir. Kapıdan girdiğiniz anda bu düşünceyi kafanızdan atın.

2- NE KADAR KALİTELİ, O KADAR İYİ

Ceketiniz ve pantolonunuz lüks olsun dedik. Ama eğer takımı sneaker ve trikoyla tamamlayacaksanız onların da kaliteli olması çok önemli.

3- AKSESUARLARINIZI ÖLESİYE SAVUNUN

Şalınızı neden taktığınızı soranlara özür diler gibi "Çünkü içerisi serin" demek yerine "Çünkü çok şık" demeyi tercih edin.

PAPYONLA MODERN KLASİK GÖRÜNÜM ELDE EDİN

İyi bir barmen, martini hazırlarken belli olur. Stil sahibi bir erkek de siyah kravatı kullanma şekliyle anlaşılır. Bir smokini hangi detaylarla tamamladığınız, sizin hakkınızda bilgi veren bir detaydır: Smokin ceketi, smokin pantolonu, önü plili beyaz gömlek, papyon ve kuşak. Gömleğinizin kol düğmesiyle saatinizin uyumu ise dikkatli gözlerin göreceği bir ayrıntıdır. Şu iki kuralı unutmayın. Birinci kural, rahatlayın! Siyah kravat görünümünün dikkat çekici olmasının yüzde doksan kısmı rahat bir tavırdan gelir. Ve ikinci kural, laubali olmayın! Bu nazik mantraları özümserseniz üzerinizdekilerin sizin bir parçanız gibi görünmemesi için bir neden yok. —Nick Sullivan

1- KALIP ÖNEMLİ

Birçok insan fit görünmek isterken aşırı dar giyinme yanlışına düşer, bundan sakının. Smokininiz hareketlerinizi kısıtlamamalı.

2- MAVİ DENEYİN

Hiçbir zaman kötü görünmeyeceğiniz, üstelik sizi ekstra modern gösterecek
bir renk var; gece mavisi. denizin gece vaktindeki göz alıcı tonu smokinde de mükemmel görünüyor.

3- DÜĞMELERİ SAKLAYIN

Klasik beyaz gömleklerin içinde gizli yedek düğmeler bulunur. Bu düğmeler çok da pahalıdır; kaybetmeden bir yere saklamayı unutmayın.

BİZE ULAŞIN