Zehra Yılmaz ile soru&cevap

Cennetin Gözyaşları dizisinde Melisa karakterini canlandıran Zehra Yılmaz, bu ay Esquire Türkiye'de soru&cevap sayfamızın konuğu oldu.

Giriş Tarihi: 29.01.2018 11:36

HAZIRLAYAN KAAN SANCAR
FOTOĞRAF CANAN YETİŞTİ SATKIN

1. Kendini biraz tanıtabilir misin?
Anamur'da doğdum fakat babamın işi sebebiyle Bakü'de büyüdüm. Dış dünyadan izole bir Rus kolejinde eğitim gördüm. Bu da Rusça'nın ana dilim gibi olmasını sağladı. Üniversite için Türkiye'ye geri döndüğümde Türkçeyi oldukça aksanlı konuşuyordum.
Bu nedenle özel Türkçe dersleri aldım.

2. Türkiye'ye döndükten sonra ne gibi zorluklar yaşadın?
Türk ve Azeri kültürü birbirine benzediği için kültürel olarak bir zorluk yaşamadım. O ana dek ailemle birlikte yaşadığım için yalnızlık ilk başta çok ağır geldi.

3. Oyuncu olmaya ne zaman ve nasıl karar verdin?
Dört beş yaşımdan beri ne zaman sahne görsem atlardım. İzlediğim dizilerde beğendiğim karakterleri taklit ederdim. Büyüdükçe de başka biri olmanın özgürlüğünü keşfettim. Bu da beni oyunculuğa yönlendirdi.

4. Dört dil biliyorsun. İlerleyen dönemlerde bu becerilerini nasıl kullanmayı düşünüyorsun?
Rusça, Azerice, İngilizce ve Türkçe olmak üzere dört dil biliyorum. Bu avantajımı ileride canlandıracağım karakterlerin arasına bir Azeri kızı ya da bir Rus ajanı ekleyerek kullanmak isterim.

5. Son projende canlandırdığın karakteri anlatabilir misin?
Melisa çok âşık ve aşkı için her şeyi yapabilecek korkusuz biri. İstenmediği halde aşkının peşinden gitmesi ve asla pes etmemesi bence hayranlık uyandırıcı.

6. Tenis oynadığını biliyorum. Bu spora olan ilgin ne zaman ve nasıl başladı?
Okuduğum okulda öğrenciler yetenek ve becerilerine göre branşlara ayrılırdı. Bunun neticesinde altı yaşındayken tenisle tanıştım ve o zamandan beri oynuyorum.

7. İdol olarak gördüğün birileri var mı?
Meryl Streep, Zerrin Tekindor, Haluk Bilginer ve Şener Şen.

8. Bugüne kadar yaptığın en büyük çılgınlık nedir?
Bence yaptığım en büyük çılgınlık hayallerim için 17 yaşımda, tek başıma yarım yamalak Türkçemle başka bir ülkeden İstanbul'a gelmekti.

9. Hangi özelliklerini geliştirmek isterdin?
Sesimin güzel olmasını çok isterdim.

10. Bundan 10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?
10 yıl sonrasını düşünmüyorum aslında. Bugünü güzel yaşamaya çalışıyorum. Yaptığım işin hakkını vererek ilerlemek istiyorum.

BİZE ULAŞIN