''İçi içine sığmayan bir çocuktum''

Zeynep ELÇİN, Oyuncu, 27

Giriş Tarihi: 04.10.2017 13:16 Güncelleme Tarihi: 04.10.2017 14:55

Hazırlayan: Türkan DOĞAN

Fotoğraf: Arda GÜLDOĞAN

Oyuncu olmaya nasıl karar verdin?

Her zaman içi içine sığmayan, kalıba sokulmayan bir çocuktum. Dizilerde, filmlerde oynayan oyunculara hayran kalarak izlediklerimi ayna karşısında yaşatmaya çalışırdım. Ama bu tutkunun bir adı yoktu, ta ki 14 yaşıma kadar… İlk izlediğim filmlerden biri olan Zeki Demirkubuz'un 'Masumiyet'i bende derin umutlar yarattı ve artık tutkumun, isteğimin bir adı vardı: Oyunculuk.

Bize kendini anlatabilir misin?

Yanlışımın da doğrularımın da arkasında durabilecek kadar güçlü bir insanım. Hata yapmaktan korkmayan, korkularıyla da yönetilemeyecek kadar dik başlıyım.

Hayatının nasıl bir dönemindesin?

Artık daha sabırlıyım. Özel yaşantım ve işimde hedeflerime odaklı, daha planlı yaşadığım bir dönemdeyim. Bu benim için eskiden zordu. Bugüne kadar çoğu zaman saf dışı bıraktığım mantığımı incinmemek ve hata yapmamak adına ön plana alarak daha tasarruflu yaşamaya başladım.

Kendini anlatan bir film çekecek olsan bu nasıl olurdu?

Kendimi anlatan bir film çeksem; kesinlikle bir başarı hikâyesi olurdu; çünkü beni kalbimden vuran hep bu olmuştur. Eğer kendimle ilgili bir film çekseydim bu bir üçleme olurdu. İlk filmimin adı, 'Beni Bırakın'; ikincisi 'Hep Yek', üçüncüsü ise 'Teşekkür Ederim' olurdu.

Türk sinemasında çalışmak istediğin yönetmenler kimler?

Çağan Irmak, Onur Ünlü, Nuri Bilge Ceylan, Yavuz Turgul, Uluç Bayraktar, Osman Sınav, Çağrı Lostuvalı ve Zeynep Günay Tan.

Hangi Türk filminin içinde yaşamak isterdin?

'Bizim Aile' filmindeki Alev olmak isterdim. Ferit'le evlenmek; babam Yaşar Usta'ya sığınmak; Melek annemin o tatlı yanaklarından öpmek isterdim...

Alıp başını gidecek olsan rotan neresi olurdu?

Nefes alamadığımı hissettiğim durumlarda genellikle rotam plansız olur.

Şu ana kadar yaptığın en büyük çılgınlık ne oldu?

2010 yılında beş parasız İngiltere'ye gitmem. Ne yapacağımı, nasıl tutunacağımı bilmeden anlık bir kararla başka bir ülkeye gitmek bir çılgınlık.

Okudukların arasında seni en çok etkileyen kitap hangisi oldu?

Biyografileri çok severim. Marlon Brando'nun Annemin Öğrettiği Şarkılar'ını, Andrey Tarkovski'nin Mühürlenmiş Zaman'ı ve Sophia Loren'in Dün, Bugün, Yarın'ını çok severim.

Kendini 10 yıl sonra nasıl bir fotoğrafta görmek istiyorsun?

37 yaşımda hedeflediğim yerde, gurur duyulan bir oyuncu, yazar, evlat, eş, anne, kardeş ve dost sıfatlarına sahip olmak isterim.

BİZE ULAŞIN