The End of the F**king World: Alyssa ve James

Birbirinden farklı karakterlerin buluştuğu bir yol hikâyesi… Duygusuz olanın aşık olması, umursamaz olanın sadakate uzanan macerası… Hepsi bir arada Alyssa ve James’in dünyanın sonuna doğru çıktığı maceranın tam ortasında duruyor.

Giriş Tarihi: 07.04.2018 17:07
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



"Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu." Az önce Franz Kafka'nın 1915 tarihli Dönüşüm kitabının efsanevi açılış cümlesini okudunuz… Aradan geçen yıllar bu cümleyi unutturmadı, aksine daha da popüler olmasını sağladı. Her ne kadar kıyas kabul etmese de "ESQ Favori" başlığımızın altında yıllar sonra da bahsetmeyi ümit ettiğimiz "Benim adım James. 17 yaşındayım. Ve psikopat olduğumdan kesinlikle eminim." sözlerinden konuşmak istiyoruz. Evet, Alyssa ve James'in hikâyesine doğru yol alıyoruz ve yeni favori ikilimiz ile tanışmanızı istiyoruz.



İngiliz "The Enf of the F**king World", aynı adlı romandan uyarlanan bir kara mizah dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yılın sonunda seyirciyle buluşan bu ilginç Netflix dizisi, Alyssa (Jessica Barden) ve James (Alex Lawther) isimli iki gencin –ergen olarak da nitelendirebiliriz- talihsizliklerle dolu hikâyesini anlatıyor. Bize de ülkemizde ve dünyada şimdiden kendi hayran kitlesini oluşturan bu enteresan çifti favori listemize eklemek düşüyor.

Dizinin ilk sahnesinde psikopat olduğunu öğrendiğimiz James'in, duygularla ilgili belli başlı problemlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bir duygu hissetmek adına elini fritözde kızartan ya da hayvanları öldürerek tatmin arayan bir sosyopattan bahsediyoruz. James gerçekten ilginç bir çocuk! Alyssa ise patavatsız, asi ve sarkastik bir karaktere sahip. Aynı okulun öğrencisi olan bu ikili, sosyal ortamlarından farklı yaşam stilleri sebebiyle dışlandıktan sonra yolları kesişiyor ve kader ağlarını örüyor. Sekiz bölümde izlediğimiz çift, yol hikâyemizde hem duygusal hem de fiziksel anlamda şekil değiştiriyor. Alyssa duygusallığını öne çıkarırken, James aslında duyguları hissedebildiğini fark ediyor. James'in öldürme arzusunun aşka dönüştüğü, Alyssa'nın umursamazlığının sadakate evirildiği ilişki ve olay örgüsüyle tam bir kara komediyle karşılaşıyoruz. Yer yer kahkaha atıp ardından rahatsızlık veren eylemlere kafa yoruyoruz.



Modern dönemin Thelma ve Louise'i (1991 yapımı dram/suç filmi) olarak da nitelendirilen çiftimiz, iki farklı kişiliğin el ele tutuştuğunda dünyaya karşı gelebileceğini gösteriyor. Çocukluk travmalarının tezahür ettiği dönemde başa çıktıkları, kaçtıkları, maruz kaldıkları meselelerle daha da yakınlaşan ve bütünleşen çiftimiz izleyeni kendine hayran bırakıyor. Yalanlarla dolu yetişkinler dünyasında ergenlik sancıları mı dersiniz yoksa karakter arayışımı bilemeyiz ama bu yol hikâyesi bizim favoriler listemizde yer alıyor. Klişelere göğüs geren senaryosu da cabası… Sahiden, iki gencin evden kaçış hikâyesini izler miydiniz? Cevabınız hayır ise henüz "The End of the F**king World" ile tanışmadınız demektir. Alyssa'yı öldürmek için beraber olan James ve yaşadığı hayatı değiştirmek için James'i kullanan Alyssa'nın birlikteliği, bizim için tek sezonluk bir hayat kurtarıcı görevi görüyor. İkinci sezonu hakkında şu an için haberdar olmadığımız yapımı izlenecekler listenize eklemenizi öneriyoruz. Eleştirmen ve izleyicilerden olumlu yorumlar aldığını da eklemeden geçmeyelim. Gençler, ikinci sezon için bizi fazla bekletmeyin!



BİZE ULAŞIN