‘En İyi 100 Dj’ arasında o da var

Ümmet Özcan. DJ Mag’in her yıl düzenlediği ‘En İyi 100 Dj’ kategorisine 99. sıradan adım atan Türk-Hollandalı bir yapımcı. Özcan, 19 Ağustos’ta Moovment Festivali’ kapsamında KüçükÇiftlik Park’ta performans sergileyecek. Festivalden önce onu tanıyanlar ve yeni tanımaya başlayanlar için bir söyleşi yaptık.

Giriş Tarihi: 12.08.2017 10:19

Röportaj: Emrah SAKA

ESQ: Elektronik dans müziği sahnesinin önde gelen isimlerindensiniz. Türk müziğinden ilham aldığınız dönemler oldu mu?

Ümmet Özcan: Türk müziğiyle büyüdüm ve kariyerimin her döneminde Türk müziğinin (bazen bilinçsiz de olsa) birkaç elementini kullandım, kullanıyorum. Özellikle de melodilerde.

ESQ: Yeni single'ınızda farklı bir Ümmet Özcan dinliyoruz, bu single geleceğe dönük bir öngörü sağlamamız konusunda ipucu niteliğinde mi?

Ü.Ö: Müzik yaparken sürekli olarak yeni stiller denemek ve çizmek istiyorum. Böylece her zaman müziğim kulaklara yeni ve heyecanlı olarak gelir diye düşünüyorum. Kendimi bir stile bağlamak istemiyorum. Gelecek yeni parçalarımda yine yeni ve değişik bir stil görebilirsiniz.

ESQ: İstanbul'a en son ne zaman geldiniz ve İstanbul'la ilgili aklınızda kalan bir anınızı paylaşır mısınız?

Ü.Ö: En son geçen sene Life in Color kapsamında İzmir'de sahne aldım. Gerçekten muhteşemdi! Şanlı bayrağımız ile güzel İzmir'de sahneye çıkmak inanılmaz bir şekilde gurur vericiydi. Bu kadar enerji, bu kadar sevgi. Dünyanın her yerinde çalıyorum ama Türkiye'de çalmak bambaşka! Bu sene 19 Ağustos'ta İstanbul'da yeniden sahne alacağım ve bunun için gerçekten çok sabırsızlanıyorum!

ESQ: 'Top 100 DJs' listesinde ilk 20'desiniz. Bu sene için beklentiniz nedir ve Türk hayranlarınıza ne söylemek istersiniz?

Ü.Ö: 'Top 100' hakkında tahminde bulunmamız mümkün değil. Her sene hepimiz heyecanla bakıyoruz kimler çıkmış, kimler inmiş diye. Ve her sene bayağı büyük değişiklikler görüyoruz. Ama kendime güveniyorum; büyük ihtimalle yeniden 'Top 100' listesinde yer alacağım bu sene. Bu başarıyı Türk hayranlarıma borçluyum, onlar olmadan yapamazdım. Gerçekten size sevgim sonsuz! Şimdiye kadar verdiğiniz destek için çok çok teşekkürler! Sizi çok seviyorum!

ESQ: Turnede kendinize özel uyguladığınız bakım ya da ritüeller var mı?

Ü.Ö: Pek yok aslında ama performanstan önce meditasyon yapmayı severim.

ESQ: Elektronik müziğin dünyadaki yükselişi hakkında neler söylemek istersiniz?

Ü.Ö: Bana göre müzik evrensel bir dildir; insanları bir araya getirir ve bağlar. Elektronik müzik ise gençlerimizin dilidir. Sahnedeyken böyle pozitif bir tepki ve inanılmaz bir şekilde enerji vermeleri çok benzersiz ve bağımlılık yapan bir duygu. Bu dil dünyanın her yerinde aynı; yani hepimiz müzikle aynı dili konuşuyoruz!

BİZE ULAŞIN