Babalar ve oğullar: Roman Neustädter

Fenerbahçe’nin 33 numaralı defans oyuncusunun hayatı geçen sonbahar tamamen değişti. Söz, 31 yaşındaki Rus futbolcuda.

Giriş Tarihi: 05.04.2019 11:10 Güncelleme Tarihi: 05.04.2019 11:10
Röportaj Çimen UZSOY G.
Fotoğraflar Serkan ELDELEKLİOĞLU

Fenerbahçe'nin Rusya'da Zenit'e karşı oynadığı maçın ertesi sabahına randevulaşmıştık Roman ile. Sabah erkenden buluşacağımız için erken yatmaya karar verdim, yatağımın başucundaki ışığı söndürürken içerideki televizyondan hâlâ maçın devam eden sesi geliyordu. Sabah uyandığımda ilk iş, "Buluşmayı erteleyebilir miyiz?" benzeri bir mesaj olup olmadığını kontrol etmek için telefonuma baktım, bir şey yoktu. Kafamdaki ses, "Acaba haftaya cuma mı buluşacaktık, tarihleri mi karıştırdım?" diye sayıklarken randevulaştığımız mekânın yolunu tuttum. Roman, eşi Mona ve oğlu Chiko'yu karşımda bulduğumda etrafa yaydıkları enerjiden uçaklarının rötar yapmış ve bütün geceyi yolda geçirmiş olduklarını anlamanın imkânı yoktu. Bu baba olmanın ona kazandırdığı süper güçlerden sadece biriydi. Gerisini Roman'dan dinleyelim.

Çiçeği burnunda bir babasınız, oğlunuz Chiko Zain yaklaşık altı ay evvel dünyaya geldi. Baba olmak sizi nasıl değiştirdi?
Tüm hayatım değişti. Çok duygusallaştım, eskiden hiç böyle değildim. Şimdi sürekli bir telaş içindeyim, mesela eskisine göre daha aceleyle yemek yiyorum. Ama oğlumla birlikteyken etrafımızdaki her şeyi unutuyorum ve bu, dünyadaki en güzel şey.

Röportajın tamamı Esquire Türkiye İlkbahar 2019'da!

BİZE ULAŞIN