En hızlısı: Bentley Flying Spur W12 S

Bazen bir şeyi çok beğenince en iyisinin o olduğunu düşünürsünüz. Ta ki, daha iyisini görene kadar! İşte Flying Spur’da da durum böyle. Sanırım en hızlısı W12 S…

Giriş Tarihi: 14.11.2016 11:25 Güncelleme Tarihi: 14.11.2016 15:51

Şimdi şöyle düşünün; her yeni modeliyle farklı bir ün yapan dünyaca ünlü bir otomobil markanız var. Parmakla gösterilen bir araç daha üretmişsiniz. 625 beygir güce sahip bu yeni model, daha şimdiden adını altın harflerle marka tarihine kazımış durumda. Tüm otoritelerden tam not alan bu araç üzerinde oynamaya gider misiniz? "Yok arkadaş, ben bunun üzerinde biraz daha çalışayım, 10 beygir de olsa artırarak daha hızlısını yapmaya çalışayım." der misiniz? Hiç sanmıyorum. Zaten dünyanın büyük çoğunluğu böyle bir şey demediği için Bentley gibi bir markaya her yerde rastlayamıyoruz. Flying Spur gibi bir modeli üreten, tüm dünyaya kabul ettiren ve satmaya devam eden markanın aslında hiçbir şey yapması gerekmiyor, ama yapıyor. Çünkü Bentley başkasıyla değil, kendisiyle ve kendi otomobilleriyle yarışıyor. İşte bunun en son örneği; Flying Spur W12 S.

İlk olarak otomobilin dış tasarımında siyah renkli parçalar kullanılarak fark yaratılmış. Beluga parlak radyatör ızgarası ve aydınlık çerçevesi, arka difüzör ve opsiyonel karbon elyafı kaplama gibi bir dizi siyah renkli ayrıntı bu modele özel olarak tanımlanmış. Pencere çerçeveleri, ön ve arka farlar, kapı kolu girintilerinde de parlak siyah parçalar yer alıyor. D sütunu üzerinde yer alan yeni W12 S armasında siyah bir 'S' bulunuyor. Flying Spur W12 S'te 21 inç beş veya yedi kollu, yeni parlak siyah renkle boyanmış jantlara yer verilmiş. Kısacası aracın 'karanlık karakteri' dış tasarımda özellikle siyah renkle vurgulanmış.

Yeni standart iç mekânda, şerit ve gövde raylarında bu modele özel siyah 'engine-spin' cila (saten karbon elyafı cila opsiyonel), tezat ya da kör dikişlere sahip W12 S başlık amblemleri, ön ve arkada W12 S isim plakaları ve diğer modellerde yalnızca opsiyonel olarak sunulan üç kollu Sport Plus direksiyon ve tırtıklı vites değiştirme kolları da bulunuyor. Flying Spur W12 S modelin iç mekânında, 17 deri renginden biri seçilebiliyor. Elmas işleme, Sport Plus direksiyon ve özel dikişlerle kişiselleştirme yapılabiliyor. Son derece modern bir teknoloji paketiyle birlikte gelen otomobil, hareket halindeyken hem çalışma hem de dinlenme için ideal bir mekâna dönüşüyor. Bir düğmeye basılarak ahşap kaplamalı arka orta konsoldan çıkan yenilikçi Touch Screen Remote, arka koltuğun konforlu ortamından otomobilin klima ve bilgi-eğlence sistemlerinin kontrol edilmesine olanak tanıyor. Sistem bir Wi-Fi bağlantı noktasını da içinde barındırıyor.

Gelelim, hikâyenin en eğlenceli bölümüne; Flying Spur W12 S, 6.0 litrelik çift turbo W12 motorundan artık daha yüksek güç ve tork üretimi sunuyor. Hassas kalibrasyon ve ayarlama sayesinde, daha dinamik bir sürüş için motor gücü 625hp'den 635hp'ye, tork da 800Nm'den 820Nm'ye yükseltilmiş. Güçte meydana gelen artış, Flying Spur W12 S'in 325 km/s maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor. Böylece araç 325 km/s sınırını aşan ilk dört kapılı Bentley olma unvanını alıyor, 0-100 km/s hızlanmasını 4,5 saniyede tamamlamayı başarıyor.

BİZE ULAŞIN