Geleceğe dair: ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100

Rolls-Royce, ortaya çıkardığı 103EX kodlu ilginç aracıyla hem gelecek vizyonunu ortaya koyuyor hem de BMW’nin 100’üncü yaşını kutluyor.

Giriş Tarihi: 03.11.2016 15:12 Güncelleme Tarihi: 14.11.2016 16:56

Dünyanın önde gelen lüks otomobil markası Rolls-Royce, tanıttığı konsept aracı Vision Next 100 ile yeni bir sayfa açmışa benziyor. Markanın ve bağlı bulunduğu BMW grubunu vizyon otomobili olarak gösterilen model şimdiden adından fazlasıyla söz ettirmeyi başardı. Yenilikçi olma konusunda biraz fazla ileri gitmiş gibi gözüken araç, bilim kurgu fi lmlerini yazan senaristlerin dahi hayal edemeyeceği bazı özelliklere sahip. Araç, Rolls-Royce Motor Cars Ceo'su Torsten Müller tarafından şöyle tanımlanıyor: "Lüks mobilitenin geleceğini belirleyen 103EX, özgün kişiselleştirmeye yönelik bireysel taleplerin, teknolojinin, tasarımın ve kendine özgü Rolls-Royce ustalığının mükemmel bir birleşimiyle parlak bir geleceği işaret etmektedir." Değerli CEO İngiliz aristokrasisinin ağzıyla; "Gelecekte tasarım tek başına bir şey ifade etmeyecek, hatta tek başına teknolojide bizi kurtarmayacak. Bu nedenle insanların kendini iyi hissedecekleri, renk veya deri koltuk seçiminden öte birçok şeyi kendilerinin belirledikleri kişiselleştirme seçeneklerinin otonom sürüşle birleşmesi gerekiyor." demeye çalışıyor. Bu nedenle Vision Next 100'ü geleceğin lüks müşterisinin mobilite taleplerini önceden görmek olarak da tanımlıyorlar.

Rolls-Royce tarafından uzun süre yapılan araştırmalar ve markanın sürekli müşterileriyle yapılan görüşmeler sonrasında hayata geçirilen araç, markanın yeni çağının başlaması olarak gösteriliyor. Rolls-Royce otomobili yaratırken, Proje Müdürü Giles Taylor önderliğindeki tasarım ekibi kendilerine şu soruyu sormuşlar: "Gelecek 100 yıl için lüksü nasıl yeniden şekillendirebiliriz?" Daha sonra ekip, iki soru daha sormaları gerektiğini görmüş: "Bir Rolls-Royce sahibi gelecek on yıllarda kendi Rolls-Royce'ından ne bekleyecek?" ve "Biz, Rolls-Royce nezdinde bu beklentileri nasıl karşılamayı öngörüyoruz?" Bu sorular sayesinde ekip, markanın geleceğine yönelik hayaller kurmaya başlamış ve proje şekillenmiş. Ortaya çıkan ilk bilgilere göre araç yine el yapımı olacak ve sıfır emisyon hedefi için elektrik motoruyla yol alacak.

Bildiğiniz üzere heykeltıraş Charles Sykes tarafından Eleanor Thornton model alınarak tasarlanan Spirit of Ecstasy kaput arması, yaratıldığı 1911'den bu yana Rolls-Royce'un özel ikonudur. Vision Next 100'de sadece armayı görmekle kalmıyoruz; 'Eleanor'un sesini de duyabiliyoruz. Araç sahiplerinin sanal yardımcısı ve şoförü haline gelen Eleanor, yapay zekâsı sayesinde hareket etmeden yol güzergâhları ve randevuları hatırlatma gibi önerilerde bulunabilecek.

'Büyük Sığınak' olarak tanımlanan aracın iç mekânı da geleceğin otomobiline özel olarak tasarlanmış. İstiridye kabuğu şeklindeki iki kişilik oturma bölümü teknoloji ve lüks detaylarla süslenmiş olmasına rağmen, yine el yapımı kokpitten ve diğer Rolls-Royce modellerinde olduğu gibi kapıların içinde yer alan şemsiyelerden vazgeçilmemiş.

BİZE ULAŞIN