Ergin İnan’dan “Kağıt ve Kalem” EArt Gallery’de

EArt Galeri, 2023-2024 dönemi galeri programı kapsamında Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden Ergin İnan’ın “Kağıt ve Kalem” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Giriş Tarihi: 13.03.2024 14:22 Güncelleme Tarihi: 13.03.2024 14:22

EArt Galeri'nin global temsiliyetini yürüttüğü, Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden Ergin İnan'ın "Kağıt ve Kalem" adlı kişisel sergisi, galerinin 2023-2024 dönemi programı kapsamında 9 Mart Cumartesi gününden itibaren sanatseverlerle buluşuyor.

Marcus Graf'ın küratörlüğünü üstlendiği "Kağıt ve Kalem"de, Ergin İnan'ın 1960'ların ortalarından itibaren eserlerinin temelini oluşturan çizimleri ilk defa tek bir araya geliyor.

Sanatçının kâğıt işlerindeki kavramsal güce ve soyutlamayı birleştiren biçimsel yapılara vurgu yapan "Kağıt ve Kalem", İnan'ın çizimlerinin geçmişini ve bugünkü durumunu aktarması dolayısıyla usta ismin sanatsal gelişimini gösteren bir retrospektif işlevi de görüyor.

Görsel sanatların en eski disiplininin önemini ve zenginliğini güçlü bir dille ifade eden "Kağıt ve Kalem", 7 Nisan Pazar gününe kadar, EArt Galeri İstanbul'da görülebilir.

BİZE ULAŞIN