Engin mavide bir su altı sergisi: ‘’Cocoon’’

Kaplankaya, su altının dinginliğinde vadettiği sanat deneyimiyle ziyaretçilerini Ceysu Uçan’ın ‘’Cocoon’’ adlı su altı sergisine davet ediyor.

Giriş Tarihi: 05.07.2023 09:18 Güncelleme Tarihi: 05.07.2023 09:28

ArtArcYa sanat kuruluşunun kurucu ortaklarından Ceysu Uçan'ın Türkiye'de bir otel bünyesinde korunaklı olarak su altında sergilenecek olan ilk kişisel sergisinin küratörlüğünü Cihan Güveç üstlenilirken, ''Cocoon'' tüm sanatseverleri 5 Temmuz'dan itibaren Kaplankaya'da ziyarete bekliyor.

Hazırlayan: Badel Kenet

Kaplankaya'nın yaklaşık 5 milyon metrekarelik arazisi üzerinde üstün hizmet anlayışını doğayla uyum içinde sunma idealine sadık kalan otel, bu su altı sergisiyle birlikte sade-lüks sürdürülebilir yaşam ve doğa dostu yaklaşımını sanat ile bir araya getirmenin yolunu buluyor.

Anhinga plajının kıyısında 5 ila 7 m arasındaki derinliklere yerleştirilen eserler, özellikle doğu motifleri ve kültürüyle ilgilenen sanatçı Ceysu Uçan'ın, sanatın şifa veren gücünü yansıtma görevini üstleniyor.

Bodrum'un ve Akdeniz çanağının en önemli lokasyonlarından birinde konumlanan Kaplankaya'da sergiyi ziyarete gelecek sanatseverler serbest dalış, tüplü dalış, seabob, veya şeffaf kanolar ile sergiyi diledikleri gibi deneyimleyebilecek. Ayrıca arzu eden misafirlerse Kaplankaya dalış okulundan tecrübeli eğitmenlerle dalış yapmayı öğrenebilme imkanına da sahip olacak.

Uçan'ın çalışmaları su altında ışığın düşüşü, dalganın yarattığı optik kırılma, güneşin derinliklere süzen yansımalarının yanında bireysel ve toplumsal yeni doğuştan ilhamla hazırlanırken sergide mozaik ve heykel türlerinde çalışmaların yanında kil, kum, taş gibi farklı medyumlar da öne çıkıyor. ''Cocoon'' su altı sergisi için izlenen yenilikçi yol, Uçan'a doğayı bir sanat alanı olarak kullanma imkanı tanırken sanatçının yarattığı bu kreasyonunda aynı zamanda çevreci ve sürdürülebilir yaklaşımı öncelediği de anlaşılabiliyor. Serginin özellikle deniz yaşamına olan saygısıysa ''Cocoon''un doğaya zarar vermeyen, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak yaratılmış olmasından geliyor.

Kaplankaya'nın ev sahipliğindeki bu su altı projesi aynı zamanda eserlerin satışı sonrası elde edilen gelirlerden afet bölgesindeki kurumlara bir yardım kampanyası düzenlemeyi hedeflemesi yönüyle bir sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini de taşıyor. Anhinga'nın kıyısında, Akdeniz'in mavi suları altında keşfedilmeyi bekleyen ''Cocoon'' sergi Ekim 2023'e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

BİZE ULAŞIN