Fyre Festival Kendall Jenner’a pahalıya patladı

Kendall Jenner, Instagram’dan reklamını yaptığı başarısız müzik organizasyonu Fyre Festival davasını kaybetti. Jenner dava sonucunda 90 bin dolar ödemeyi kabul etti.

Giriş Tarihi: 21.05.2020 14:18 Güncelleme Tarihi: 21.05.2020 14:19

2017 yılında gerçekleşen başarısız müzik organizasyonu Fyre Festival'in organizasyonunda yer alıp sosyal medyadan festivalin reklamını yaptığı için hakkında 100 bin dolarlık dava açılan fenomen Kendall Jenner mahkeme sonucunda 90 bin dolar ödemeyi kabul etti.

Fyre Festivali'ni tanıtan ve aralarında Emily Ratajkowski'nin de bulunduğu diğer ünlüler de dava edildi. Mahkeme belgelerine göre Jenner, Instagram postası için 275 bin dolar ödendi. 10 bin dolar ödeyen kişilerin Kendall Jenner ve daha birçok mankenle özel bir yat partisine katılacağını söyleyen organizasyon bunu gerçekleştirmedi.

"FYRE: The Greatest Party That Never Happened" adıyla Ocak 2019'da Netflix'te gösterime giren belgesel film, Billy McFarland ile rapçi Ja Rule'un kurduğu Fyre Medya şirketinin özel bir adada lüks bir müzik deneyimi vaadiyle insanları nasıl dolandırdığını anlatmıştı.

BİZE ULAŞIN