Ruh avcısı görev başında

Hafta sonları dizilerin tüm sezonlarını bir oturuşta bitirmeyi sevenler (binge) için yeni bir heyecan başlıyor: ‘The Alienist’ , Türkçe adıyla ‘Ruh Avcısı’, Netflix’in 1800’lü yıllara yolculuk yaptıracak gerilimli yeni dizisi.

Giriş Tarihi: 04.05.2018 11:52

Yazı: Emrah Saka

Dizide Theodore Roosevelt adlı kahraman, New York'ta polis komiseri olarak görev yapıyor. Ancak görevi ona sandalyesinde oturma fırsatı vermeyecek kadar yoğun. Roosevelt, genç yaştaki erkekleri öldüren bir katilin peşine düşüyor. Ne yazık ki bu kovalamaca, diğer görevleri gibi "Yakala ve hapse at!" cümleleri arasına sıkıştırılabilecek kadar basit değil. Roosevelt'in bu karmaşık iş için yardıma ihtiyacı oluyor. Psikolog Laszlo Kreizler tam da bu noktada ortaya çıkıyor ve gerilimli kovalamaca başlıyor.

Dr. Kreizler, yeni ve tartışmalı bir çalışma sahası olan ruh hastalıklarını iyileştirme üzerine odaklanan, zeki ve saplantılı bir 'ruh avcısı'. Ayrıca doktor, kurbanlarını genç erkekler arasından seçen ve daha önce hiç görülmemiş şekilde işlediği cinayetlerle ilgili birtakım ritüeller gerçekleştiren bir katili yakalamanın anahtarını elinde tutuyor.

Senaryo, Caleb Carr'ın çoksatan kitabından uyarlanmış. 'Ruh Avcısı', Luke Evans ve Dakota Fanning'in öne çıkan performanslarıyla sınıfındaki filmlere benzemeyen, yüzyıl dönümünde geçen sürükleyici bir cinayet gizemi sunuyor. Bu, karanlık sırlarını gömmek konusunda engel tanımayan, dünyanın en güçlü kentinin doğuş öyküsü.

'Ruh Avcısı'nda Luke Evans, gazetede çizimler yapan John Moore'u canlandırırken Dakota Fanning, kararlı bir şekilde kentin ilk kadın polis dedektifi olmaya çalışan hırslı sekreter Sara Howard rolüyle karşımıza çıkıyor. Dizide ayrıca polis komiseri Theodore Roosevelt'i canlandıran Brian Geraghty, tedirgin edici gizemi ortaya çıkarmaya yardımcı olan ikiz kardeşler Marcus ve Lucius Isaacson'ı canlandıran Douglas Smith ve Matthew Shear, Dr. Kreizler'ın şoförü Stevie'yi canlandıran Matthew Lintz; Kreizler tarafından ıslah edilen, karanlık bir geçmişe sahip uşak Cyrus'ı canlandıran Robert Ray Wisdom ve Kreizler ile arasında özel bir bağ bulunan dilsiz hizmetçi Mary'yi canlandıran Q'orianka Kilcher yer alıyor.

Dizinin ilk sezonu 10 bölüm olarak tasarlandı ve çekimleri tamamlandı. 10 bölümden sonra da devam edeceği şimdiden belli. Dizideki Komiser Roosevelt'in daha sonra Amerikan başkanı olacak Theodore Roosevelt ile aynı kişi olması dikkat çekiyor.

Budapeşte'de çekilen 'Ruh Avcısı', Paramount Television ve Turner Studio T'nin ortak yapımı. Dizinin başyapımcıları, 'Black Mirror'la tanıştığımız; dizinin yönetmenliğini de yapan BAFTA adayı Jakob Verbruggen, Oscar ödüllü Eric Roth, 'Sürücü'yle Oscar adayı olan Hossein Amini 'Foxcatcher Takımı'ndan anımsadığımız E. Max Frye, Steve Golin, Rosalie Swedlin ile Emmy ödüllü Cary Fukunaga.

BİZE ULAŞIN