Oscar muhabbetlerine giriş

Yılın en sevilen kırmızı halısı ve “…and the Oscar goes to...” kalıbıyla ertesi günkü sohbetlerin odak noktası ödül töreni, Mart ayının hemen başında gerçekleşecek.

Giriş Tarihi: 14.02.2018 10:12

Yıllardır süregelen "Leonardo DiCaprio bu yıl kazanır mı?" tartışmaları 2016 yılında son bulsa da artık geçen yıl gerçekleşen 'En İyi Film' ödülünün kazananının yanlış açıklanması gibi hataların yeniden gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu. Kırmızı halı kıyafetleri, meşhur Oscar selfieleri ve ilginç ödül konuşmaları bu yıl da gerçekleşmesini beklediklerimiz arasında. Bu yıl başka neler olacağını merak ederken elbette biz, kendi tahminlerimizi bir kenara not ettik. Size de 'heykelcik' konulu sohbetlerinizde kullanabileceğiniz bir liste hazırladık.

1. Oscar heykelciği 34cm yüksekliğinde ve 3,85kg ağırlığında, 24 ayar altına kaplıdır.

2. Academy of Motion Picture Arts and Sciences yani Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin düzenlediği tören bu yıl Jimmy Kimmel sunumuyla 90. kez gerçekleşecek.

3. 1985 doğumlu Damien Chazelle, geçtiğimiz yıl Oscar kazanarak bu ödülü almış en genç yönetmen unvanını da kazandı.

4. 'En İyi Belgesel' ödülünü kazanan 'O.J: Made in America', 7 saat 47 dakikalık süresiyle Oscar'ı kazanan en uzun film unvanın sahibi. Unvanın bir önceki sahibi 7 saat 12 dakikayla 1969'da ödülü kazanan 'War and Peace' idi.

5. En çok Oscar kazanan kişi, toplam 22 ödüllü Walt Disney!

BİZE ULAŞIN