Yeni nesil Sabancı

Elektronik dans müziğinin uluslararası arenada öne çıkan ismi, yeni single'ı öncesi sadece bize konuştu.

Giriş Tarihi: 01.08.2017 14:13 Güncelleme Tarihi: 01.08.2017 16:46

Röportaj: Emrah SAKA

25 yaşında. Piyano eğitimi aldığı sırada elektronik dans müziğinin çekimine kapılıyor. İlk göz ağrısı elektronik dans müziğinin peşinde koşarken pek çok uluslararası DJ'den destek görüyor: Paul van Dyk, Armin van Buuren, Tiësto, Above & Beyond, Sander Van Doorn, Marcus Schulz, Judge Jules bu isimlerden sadece birkaçı. 2010'un son günlerinde Miami'deki Armada Music'le sözleşme imzalayan ve yeni yılla birlikte 'Jessica's Sanctuary'ye imza atan Faruk Sabancı, Armin van Buuren, Tarkan, Cosmic Gate, W&W'nın parçalarına remiks yapıyor, vokal olarak da Andain, Inna, Jaren ve Cathy Burton ile çalışıyor. Sabancı'nın yolunu aydınlatan ise Armin van Buuren'in haftalık radyo programı 'A State of Trance'te bizzat tanıtılması oldu. Sabancı, daha 18'inde Tiësto'nun 'Club Life World' turnesi kapsamında İstanbul'da sahne almıştı. Faruk Sabancı, şimdi yeni single'ı ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni single'ı öncesi tek röportajını ise Esquire'a verdi.

ESQ: İlk adımları merak ediyoruz. "Tamam, ben bu işi yapacağım." dediğiniz anı bize anlatır mısınız?

Faruk Sabancı: Aslında bu işi yapmaya karar verdiğim, net bir an ya da dönem olmadı. İlk etapta ilgim elektronik müziğe yöneldi ve çalışmaya devam ettikçe kendimi işin tam ortasında buldum diyebilirim. Bugün bile "Tamam, ben bu işi yapıyorum." bakış açısına sahip değilim.

ESQ: Her gün milyonlarca müzikseverin kendisini ispatlamaya çalıştığı uluslararası alanda kendinizi nasıl tanıttınız?

F.S: Sadece sevdiğim müziği yaptım. Parçalarım büyük isimlerin setlerine, uluslararası listelere girdikçe bir dinleyici kitlem oluşmaya başladı.

ESQ: DJ'lik ve prodüktörlük sizin için bir meslek mi, hobi mi?

F.S: Ne hobi, ne de meslek; müzik benim tutkum.

ESQ: Yaptığınız düzenlemeleri kendi ülkemizde kimler için yapmak istersiniz?

F.S: Türkçe müzik benim gündemim dışında kalan bir konu, dolayısıyla kendi ülkemizdeki sanatçılarla bir çalışma yapmayı düşünmüyorum. Zaten dinleyici kitlemin büyük çoğunluğu yabancılardan oluşuyor.

ESQ: Ailenizin işinize bakışı nasıl?

F.S: Başta annem ve kardeşim olmak üzere seviyor, gurur duyuyorlar.

ESQ: Single ne zaman çıkacak? Biraz single'ın hikâyesinden bahsedebilir misiniz?

F.S: Yeni single çalışmam 'Home', 16 Haziran'da dinleyicilerle buluşacak, çok heyecanlıyız. Parçanın sözleri ve vokali genç yetenek Sabrina Signs'a ait. Bazı çalışmalarını dinledikten sonra kendisine Twitter üzerinden ulaştım ve bir hafta sonra 'Home' bitmişti. Farklı, güçlü, muadili olmayan bir sound'u var 'Home'un. Kendi tarzımdan ödün vermeden herkese hitap edebilecek bir parça olmasını istedim.

ESQ: Klip ne zaman geliyor, kimlerle çalıştınız; biraz bahsedebilir misiniz?

F.S: Klibimizin yönetmeni Işıl Reina ile çalışmak büyük keyifti. Detaya inemiyorum, ancak dans müziği kliplerinin çoğunluğunun aksine bir görüntüler topluluğu değil, derin bir öykü ve akışa sahip, seyre değer bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Dinleyicilerimin görüşlerini fazlasıyla merak ediyorum.

ESQ: Özellikle çalışmak istediğiniz isimler var mı?

F.S: Solist olarak çalışmak istediğim isimler arasında Coldplay'in Chris Martin'i, Jason Derulo, Sia ve John Legend var. Prodüktör olarak da Calvin Harris ve Clean Bandit ile çalışmak isterim.

ESQ: Önümüzdeki süreçte yeni projeler olacak mı?

F.S: Elbette; yeni parçalarımın neredeyse tamamı hazır ve hepsi birbirinden bağımsız, bambaşka tarzları ele alan çalışmalar oldu. Ek olarak sürpriz remikslerim de önümüzdeki haftalarda yayımlanıyor olacak.

BİZE ULAŞIN