Elon Musk Twitter'da Mavi Tik İçin Aylık Ücret Alacak

Yakın zamanda Twitter'ı satın alan Elon Musk, doğrulama (mavi tik) için kullanıcılardan ayda 20 dolar ücret almaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi: 01.11.2022 12:43

Elon Musk, hesaplarını doğrulamak için Twitter kullanıcılarından ayda 20 ABD doları tahsil edecek olan iş adamı ve uzay meraklısı olarak daha da fazla para kazanma arayışında.

Yeni Twitter sahibi, Twitter'ın paralı özelliği için çalışanlara 'deadline' verdi. Musk, çalışanlarına 'parayla mavi tik satma' ile ilgili çalışmasını ve bunu 7 Kasım'a kadar yetiştirmelerini yoksa kovulacaklarını söyledi.

Twitter'ın halihazırda 'Twitter Blue' isimli 4,99 dolar ücretli ve şu an sadece ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da geçerli aylık abonelik sistemi var. Abonelikte, 'yayımlanmış tweetleri düzenleme' ve 'reklamsız Twitter' gibi özellikler bulunuyor. Musk bu sistemi mavi tiki de dahil edecek şekilde genişletmeyi planlıyor.

Şu anda Twitter'da doğrulanmış olanlar, yeni Twitter Blue planına bir kez abone olmak için 90 günleri olduğu için değerli mavi tiklerini saklamak için ödeme yapmak zorunda kalacaklar, aksi takdirde doğrulamalarını kaybedecekler.

Musk konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapmasa da 'Tüm doğrulama süreci şu anda yenileniyor' tweet'i ile söz konusu değişikliğe işaret etti.

44 MİLYAR DOLARA SATIN ALMIŞTI

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada da şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Elon Musk Twitter'a toplamda 44 milyar dolar değer biçmişti. Musk satın aldığı Twitter binasına elinde lavaboyla girmişti.

SINIRLAR KALKACAK

Elon Musk, Twitter'daki bazı sınırlamaların da kalkacağını belirtti. Twitter'da halihazırda en uzun tweet 280 karakter, video uzunluğu da 2 dakika 20 saniye olabiliyor.

Elon Musk daha önceki açıklamalarında üyelere özel çeşitli avantajlar sağlayan 5 dolarlık abonelik Twitter Blue'yu da elden geçireceğini ifade etmişti. Twitter'daki spam/bot hesap sorununu da ele alınması bekleniyor.

Elon Musk, "Twitter'ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan, sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır." ifadesini kullandı.

BİZE ULAŞIN