'Elden Ring'in Yapımcısı FromSoftware Zor Oyunlar Yapmanın "Kimliğinin" Bir Parçası Olduğunu Söylüyor

Dark Souls, Bloodborne, Elden Ring gibi oyunların yapımcısı Hidetaka Miyazaki oyunlarındaki zorluklar konusunda kazandığı itibardan gurur duyuyor.

Giriş Tarihi: 01.03.2022 09:58 Güncelleme Tarihi: 01.03.2022 10:06

Damla Yüce

Japon video oyunu geliştiricisi FromSoftware; Dark Souls, Bloodborne ve şimdi Elden Ring gibi oyunlarla, yıllar içinde yenilmesi zor oyunlar yaratma konusunda bir itibar kazandı ve bunu da uzun bir süre değiştirmek istemiyor.

Ünlü FromSoftware oyun tasarımcısı Hidetaka Miyazaki, The New Yorker ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, zor oyunlar yaratmanın şirketin DNA'sının bir parçası olduğunu söylüyor. "Her zaman gelişmeye çalışıyoruz, ancak özellikle oyunlarımızda zorluk, deneyime anlam veren şeydir" diyen Miyazaki oyunlardaki zorluk seviyesi hakkında ise şöyle bir yorum getiriyor: Şu anda terk etmeye istekli olduğumuz bir şey değil. Bu bizim kimliğimiz.

Oyunda ölmeyi başarısızlık olarak değil, sonuçta daha da büyük bir ödül getirecek bir sürecin parçası olarak gördüğünü açıklamaya devam eden yapımcı, "Hiçbir zaman çok yetenekli bir oyuncu olmadım" diye ekliyor. "Ben çok ölürüm. Bu yüzden, çalışmamda şu soruya cevap vermek istiyorum: Eğer ölüm bir başarısızlık işaretinden daha fazlası olacaksa, ona nasıl anlam verebilirim? Ölümü nasıl zevkli hale getirebilirim?" sözleriyle ise oyundaki başarının ölümsüzlükle değil deneyimle kazanıldığını vurguluyor.

"Oyunlarımda üstesinden gelinmesi gereken çok fazla zorluk olduğunu düşünen herkesten özür dilerim," diye devam eden Miyazaki, "Mümkün olduğunca çok oyuncunun zorlukların üstesinden gelmenin verdiği sevinci yaşamasını istiyorum." temennisinde bulunuyor.

Elden Ring Tatili
Japon oyun geliştirici 'Pocketpair', From Software'in merakla beklenen oyunu 'Elden Ring'in çıkışını kutlamak için çalışanlarına hafta sonu ile birleştirerek 4 günlük izin verdi.

En çok Satanlarda
Popüler açık dünya aksiyon-rol yapma oyunu Elden Ring, lansmanından bu yana Steam mağazasında en çok satanlar listesinde damga vurdu. Elden Ring, 21-27 Şubat'ın en çok satan oyunu oldu.

Yapımcı şirketin oyunculardan gelen yorumlara ne kadar kulak astığı bilinmez ancak pek çok oyuncu, Elden Ring'in PC versiyonunun konsola göre çok daha zor ve oynanışının daha komplike olduğu konusunda şikayetlerde bulunmaya başladı bile. Elden Ring şu anda PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC'de mevcut.

Daha fazla oyun haberi için takipte kalın!

BİZE ULAŞIN