Paris Brain Institute ve Richard Mille birlikte değişime katkıda bulunuyor ve destek oluyor

Richard Mille markası, 2012’den bu yana aktif destekleriyle Paris Brain Institute’ün çalışmalarına katkıda bulundu.

Giriş Tarihi: 25.11.2021 16:31

Aksiyon almak, düşünmek, öğrenmek, yürümek ve hayal etmek… bunların hiçbiri beyin olmadan mümkün olmazdı.

Paris'te, Pitié-Salpêtrière Hastanesi'nin tam merkezinde konumlanan Paris Brain Institute uluslararası bilimsel ve medikal araştırma merkezlerinden biri. Enstitü beyni anlamak ve beyni etkileyen hastalıklara yönelik tedaviler geliştirerek hastaların bu tedavilerden hızla yararlanmasını sağlamak amacıyla doktorları, araştırmacıları, hastaları ve girişimcileri bir araya getiriyor. Bu özgün ve benzersiz model, Enstitü'nün Profesör Gérard Saillant, Yves Agid ve Olivier Lyon-Caen tarafından kurulduğu 2010 yılında düşünüldü.

Richard Mille markası, 2012'den bu yana aktif destekleriyle Paris Brain Institute'ün çalışmalarına katkıda bulundu. Richard Mille, 2019'da Enstitü'nün Kampanya Komitesi'ne üye olarak şahsi bir taahhütte de bulunmuş oldu. Bu yıl, marka Richard Mille Bağışçılar Klübü'nün de kurulmasıyla katkılarını arttırdı. 'Paris Brain Institute'un kurulmasında hayati rol oynayan arkadaşım Jean Todt bana bu teklifte bulundu; Enstitü'nün başkanı Gérard Saillant ise bu kampanyayı desteklemenin ve kuruluşu uzun soluklu, güvenilir biçimde teşvik ederek süreçte rol oynamanın gerekli olduğuna beni ikna etti. Uzun vadeli öngörülerde bulunmak ve daha fazla görünürlük kazanma yollarını bu şekilde temin edebiliriz,' diye konuşuyor Richard Mille. 'Yalnızca birkaç yıl önce Enstitü bilim insanlarını işe almak için kampanya yürütmek zorunda kalmıştı. Bugün ise buraya gelmek ve burada çalışmak isteyen en iyi araştırmacıların hiçbir teklifte bulunmak zorunda kalmadan başvurularını alıyor. Bence Enstitü'nün en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olarak bu başarıyı ve performans düzeyini desteklemek bizim sorumluluğumuz. ICM kadar ileri düzeyde ve gelecek vaat eden bir yapıyı desteklemek çok saygın bir çaba. Bu araştırmalara destek olmak birçok insanın hayatının kurtarılmasına ve birçok insanın hayat kalitesinin arttırılmasına imkan tanıyacak.'

Dünya çapında yaklaşık bir milyar insan beyin hastalıklarından mustarip. Nüfusun yaşlanmasıyla bu rakamın artması bekleniyor.

ARAŞTIRMANIN SINIRLARINI AŞMAK

Paris Brain Institute'ün yaklaşımı kişiselleştirilmiş, önleyici, katılımcı ve kestirimsel tıp ilkesini temel alır. Beyin bilimin ön saflarındaki Enstitü, nörolojik araştırma alanında aktif çalışmalar yürüten 35 uluslararası kuruluş arasında ikinci sıradadır. Hastalar, araştırmacılar, hekimler ve girişimciler arasındaki bağlantıları da güçlendirir. Start-up kuluçka merkezi ile Enstitü Fransa'da sinir sistemi hastalıkları ve sağlığına adanmış ilk inovasyon hızlandırıcıdır ve Avrupa'da beyine yönelik tedavi inovasyonları için lider bir üs olmayı amaçlar.

'İnsan beynini ne kadar iyi anladığımız sorulursa, hala Orta Çağ'dayız,' diyor Paris Brain Institute Başkanı Profesör Gérard Saillant. 'Enstitünün amacı, insan sağlığıyla ilgili büyük bir zorluğu ele almaktır: yani insan beynini anlamak ve tedavi etmektir. Teknolojideki gelişmeler, yapay zeka, büyük veri ve nanoteknolojideki hızlı ilerleme sayesinde beyinlerimizin nasıl çalıştığını anlamada kayda değer bir ilerleme kaydediyoruz. Gayretlerimizi arttırmalı, yeni beceriler geliştirmeli ve sürekli olarak araştırma modellerimizde inovasyon yapmalıyız.'

Beyinle ilgili birçok şey hala bilinmezliğini koruyor. Yeni tedavilerin geliştirilmesi ise gerçek bir sınama. Bilimsel ve tedaviye yönelik araştırmalar elzem. Bu, bilgilerin bir araya getirilebileceği alanların ve disiplinler arası bir diyaloğun kurulmasını gerektiriyor. Bu paylaşımlar bilginin artmasına ve yeni tedavilerin tasarlanmasına katkıda bulunuyor. Bağışçı desteği de ilerlemenin ve inovasyonu hızlandırmanın en önemli adımı.

Paris Brain Institute'un desteklenmesi, bir milyar insanın günlük hayatının iyileştirilmesine ve gelecekte günlük hayatlarını değiştirebilecek tedavilerin bulunmasına kendisini adamış 700'ü aşkın araştırmacıya da destek olmak anlamına geliyor.

BRAIN INSTITUTE'UN 2010'DAN BU YANA ELDE ETTİĞİ BAŞARILARDAN BAZILARI:

• Alzheimer hastalığının gelişimine yönelik kestirimsel bir modelin geliştirilmesi.

• Parkinson hastalığının, obsesif kompulsif bozukluğun ve Tourette sendromunun tedavisinde derin beyin stimülasyonu.

• Multipl sklerozda genellikle standart MR'ın tespit etmesi imkansız olan fenomenlerin gözlemlenebilmesi için yeni görüntüleme yaklaşımları.

• Serebral vaskülerizasyonun ileri düzey mikroskopi ve matematiksel modellemeyi bir araya getiren ve ilk tamamlanmış haritası.

• Hastalar için multipl sklerozu izlemeye yönelik medikal bir cihaz olan MSCopilot® ile startup AdScientiam'ın ve Ciddi Oyunlar ve Tedavi Edici Video Oyunları ile Genious'ın geliştirdiği dijital çözümler

BİZE ULAŞIN