Air Company'nin Şık Yeni Kokusu İklim Değişikliğiyle Mücadele Ediyor

NASA ödüllü isim, hem güzel hem de sürdürülebilir ürünler yaratmak için uzay çağı teknolojisini kullanıyor. Brooklyn merkezli Air Company'nin kurucu ortağı Gregory Constantine, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için daha iyi ürünler almanızı istiyor.

Giriş Tarihi: 21.10.2021 15:47 Güncelleme Tarihi: 21.10.2021 15:47

Daha fazla ürün tüketmek, çevreye duyarlı alışveriş yapanlar için mantıksız görünse de Air Company, havayı kullanarak ultra sürdürülebilir, iyi tasarlanmış, küçük ölçekli tüketim ürünleri üreterek endüstriler arasında bir etki yaratma misyonunda. Şirket, havada bulunan ve küresel ısınmayı şiddetlendiren bol miktarda sera gazı olan karbondioksiti alıp tüketim malları yaratmak için parçalayan çok adımlı bir süreç geliştirdi. Patentli ve tescilli karbon dönüştürme teknolojisi, NASA'dan en büyük yenilik ödülüne bile layık görüldü.

Ürünlerin arkasındaki CO2 azaltma teknolojisi şüphesiz etkileyici olsa da, Air Company'nin her bir ürünü, düşünceli tasarım ve kaliteli malzemelerle donatıldı. Kendini bir teknoloji, mühendislik ve tasarım şirketi olarak gören bir isim için eşit derecede etkileyici bir durum. Şirketin şu anda piyasada üç ürünü var: CO2 emisyonlarından kaynaklanan alkol yan ürünlerini kullanan karbon negatif bir Air Vodka; Havadan elde edilen %80 etil alkol içeren bir el dezenfektanı olan Air Spray; ve bugünden itibaren %100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak yaratılan cinsiyetsiz bir koku olan Air Eau de Parfum. İlk koku, havadan alınan karbondioksitten elde edilen etanolden yapılmıştır. Koku profili ve şişe tasarımı, bol miktarda bulunan hava, su ve güneş elementlerinden ilham almıştır.

Sınırlı sayıda üretilen koku, üst notalarda portakal kabuğu ve incir yaprağı, kalp notalarında yasemin, menekşe, açelya ve tatlı su ve bir baz toz misk ve tütün sunar. Sonuç, parkta bir yürüyüşte yeni bir ayakkabı ve yemyeşil ortamın yaydığı temiz bir koku.

Constantine, "Gerçekten hepsinin kavramsal yapısı olan havayı ve suyu andırıyor," dedi ve dış mekandan ilham alan bir kokunun başlangıcının pandemi sırasında içeride hapsolmaktan geldiğini de sözlerine ekledi. "Her şeyin temelinde şuydu: 'Kendimizi açık havada en taze hissi veren ortama nasıl taşırız?'

Air Company co-founder ve CEO'su Gregory Constantine

Minimalist şişe, New York'ta yerel olarak hazırlanmış ve biçim ve işlev göz önünde bulundurularak yapılmıştır. 50 ml'lik cam şişeler, kullanımdan sonra yeniden kullanılmak üzere tasarlanmış kapaksız, en hafif çevresel ayak izi için krom kaplama, çok parlak krom kapak ve beyaz kapak olmak üzere üç kapak seçeneğiyle gelir.

Constantine, kapağın şeklini nasıl oluşturduklarını "Her zaman minimalizm ve yeniden kullanım için tasarım yapmaya çalışıyoruz" dedi. Kapağın akordeon tasarımının güneşten ilham aldığını, şirketin yenilenebilir enerji kullanımına bir selam olduğunu ve aynı zamanda bir makinedeki bir dişliyi taklit etmeyi amaçladığını, şirketin üretim sektöründeki büyüme ve bozulma planlarına bir övgü olduğunu açıkladı.

Constantine, "Geleceğe gerçekten inanıyoruz ve önümüzdeki dev isimlere meydan okurken, geleceğe de bakıyoruz" diyen Constantine, şirketin basit, temel şeyler yaratmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Parfüm şu anda ABD'de ön sipariş için mevcut ve 2022'nin başlarında çıkacak. "Bu kadar küçük ölçekte bir şeyler ürettiğimizde, bizim için gerçekten pahalı oluyor" diye açıkladı. "Amacımız, yalnızca ABD'de değil, aynı zamanda tüm dünyada kolayca erişilebilir olmaları için tüm ürünlerimizin fiyatını düşürmektir."

Air Company, küresel işbirliği çabalarının yanı sıra araştırma ve üretim tesislerini genişletmeye devam ediyor. Şirket, ileriye dönük olarak, üretim maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak ve daha büyük üreticileri hava gibi bol kaynakları kullanarak daha sürdürülebilir uygulamaları benimsemeye teşvik etmek için teknolojisini diğer kurumsal varlıklar arasında da uygulamayı umuyor.

"Pek çok insan bunun mümkün olduğunu düşünmüyor," dedi, "bu yüzden insanların gerçekten seveceği ve aynı zamanda ultra sürdürülebilir olan en yüksek kaliteli ürünleri yaparak kendimizi kanıtlamaya devam etmeliyiz." "Daha geniş bir kitleye ulaşabilmek için sürekli yenilik yapıyoruz" diye ekledi. "Umarım yakında herkes gezegen için daha iyi olan daha iyi alternatifleri satın almayı seçebilir."

BİZE ULAŞIN