TikTok'a yeni rakip: YouTube Shorts

YouTube Shorts özelliği ile TikTok’a yeni rakip.

Giriş Tarihi: 04.03.2021 12:46

TikTok dünyada fırtına gibi esiyor. Milyonlarca kullanıcısı olan uygulama, pazarda hızla yükseldi. Google, Facebook gibi dev isimler de pastadan pay kapmak için gerekli adımları attı. Instagram Reels en bilinen örneklerinden biri. Şimdi sırada ise YouTube Shorts var. Şimdilik bu özellik, yalnızca Hindistan'da beta olarak kullanıma sunulmaya başladı. Her Short, maksimum 15 saniye uzunluğunda ve birden çok klip bir araya getirilebiliyor.

YouTube Shorts, büyük olasılıkla içerik oluşturucuların kitlelerine doğrudan YouTube içinden ulaşmalarına yardımcı olacak. Ayrıca mevcut bir abone tabanından yararlanırken aynı zamanda daha uzun içeriklerden oluşacak.

TikTok rakibi olarak lanse edilen bu özellik ilk kez geçen yılın nisan ayında karşımıza çıkmıştı. Aylar geçtikten sonra Hindistan'daki kullanıcıların beğenisine sunulan Shorts, büyük ilgi toplamayı başardı. Yayımlanan rakamlara göre YouTube Shorts oynatıcısı şu anda dünya çapında günlük 3 buçuk milyardan fazla görüntülenme elde ediyor.

Özelliğin şimdilik beta test aşamasında olduğu belirtilirken, yakın zamanda dünya çapında kullanıma açılacağı tahmin ediliyor. Uygulamada, tıpkı TikTok'taki gibi, dikey olarak 1 dakikalık videolar çekilip paylaşılabiliyor.

YouTube Shorts'un beta sürümünün şu anda 3.5 milyardan fazla görüntülemeye sahip olduğu belirtildi. Uygulamanın küresel çapta kullanıma ne zaman açılacağı ise henüz belli değil.

BİZE ULAŞIN