#10YearChallenge Facebook'un projesi mi?

Sosyal medyada yayılan #10YearChallenge ('10 yıl öncesi ve sonrası' fotoğraflarını karşılaştırmalı olarak paylaşılması) akımının, Facebook'un “yüz tanıma algoritmaları geliştirme amacı taşıyor olabileceği” iddia ediliyor.

Giriş Tarihi: 19.01.2019 10:25 Güncelleme Tarihi: 19.01.2019 10:26
Yapay zeka konusuyla ilgilenen uzmanlar, kullanıcıların sosyal medya hesaplarında '10 yıl öncesi ve sonrası' fotoğraflarını karşılaştırmalı olarak paylaştığı akımın, Facebook'un "yüz tanıma algoritmaları geliştirme amacı taşıyor olabileceği"ni iddia etti. New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesinde görevli Prof. Dr. Amy Webb, trendin, yapay zeka öğrenmesi için bulunmaz bir fırsat olduğunu, Facebook'un sistemlerinin, kullanıcıların görüntülerinde küçük değişimleri daha iyi tanıyacak şekilde geliştirilmesine olanak sağladığını savundu.

Teknoloji haberleri sitesi Wired'ın yazarlarından Kate O'Neill de hareketin "zararsız bir eğlence olmadığını" öne süren bir makale kaleme almıştı. O'Neill, 10 yıl öncesi ve sonrası görünüşünüzü yan yana gösteren fotoğrafların, insanların yıllar içindeki değişimini yakalamaya çalışan bir teknoloji için fazlasıyla kullanışlı olduğunu vurgulamıştı.
BİZE ULAŞIN